Z horúcej pôdy DAC si vezieme cenný bod!

2019-08-18 20:04:49

Mimoriadne cenný bod na horúcej pôde Dunajskej Stredy získali v nedeľu večer futbalisti Michaloviec. V stretnutí 5. kola Fortuna ligy remizovali Zemplínčania na Žitnom ostrove 1:1. MFK Zemplín viac ako hodinu u súpera viedol, keď sa presadila nová akvizícia v jeho drese Issa Modibo Sidibé, za domácich vyrovnal štvrťhodinu pred koncom Abdulrahman Taiwo.

Od úvodných minút boli podľa očakávania aktívnejší domáci, ich prvý strelecký pokus vyslal v 3. minúte Exmichalovčan Beskorovainyi, ktorý však z obrovskej diaľky mieril veľmi nepresne. O päť minút neskôr znenazdajky udreli Zemplínčania. Žofčák vysunul debutanta v zostave MFK Zemplín Sidibého, ktorý si zasekol Beskorovainého a rutinérsky prekonal Jedličku - 0:1. Ďalšie minúty prvého dejstva sa vo veľkej miere odohrávali na michalovskej polovici. V 13. minúte Popovits ľahko stratil loptu na hranici šestnástky, zmocnil sa jej K. Vida a jeho strelu musel Kira vyraziť na roh. O tri minúty sa po štandardke ocitol na päťke nikým nekrytý Kružliak, ale hlavičkoval trestuhodne nad. Krátko na to obišiel Ramirez aj vybiehajúceho Kiru, zakončoval do opustenej brány, ale Rota z čiary loptu vykopol. Po polhodine hry P. Kolesár strieľal veľmi nepresne, krátko po ňom išiel pokus Popovitsa tesne nad brvno. V 35. minúte Oravcovu bombu vyrazil Kira. Tri minúty pred prestávkou obral pri rozohrávke Sidibé o loptu Beskorovainého, postupoval na Jedličku, no tiesnený bývalým michalovským stopérom tesne minul ľavú žrď.

Aj v druhom polčase sa hralo podľa nôt DAC, ktorý sa snažil zmazať jednogólové manko. V 52. minúte sa po ľavej strane individuálne cez dvoch brániacich hráčov presadil Koštrna a jeho následnú nepríjemnú strelu chytil Kira. O päť minút potom Kružliakova hlavička po štandardke minula cieľ. Po hodine hry sa k odrazenej lopte dostal Ramirez a z 8 metrov napálil loptu rovno do michalovského gólmana. V 68. minúte ten istý hráč sa dostal k zakončeniu po Vidovom centri opäť, jeho hlavičku však Kira vytlačil spod brvna na rohový kop. V 75. minúte sa už domáci dočkali vytúženého gólu. Na Koštrnov center si vyskočil Taiwo a peknou hlavičkou prekonal Kiru. Dunajskostredský tlak narastal, ožili aj fanúšikovia a pred bránou Michaloviec to po viacerých centroch či rohoch miestami poriadne horelo. Na opačnej strane však po rýchlom protiútoku mohol znovu rozosmutniť Sidibé, no spoza šestnástky vystrelil nepresne. A keď sa v prvej minúte nadstaveného času neujala ani strela Ramireza, ktorá skončila len na bočnej sieti, rozišli sa súperi zmierlivo.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 75. Taiwo - 8. Sidibé

ŽK: 47. Rota (Michalovce)

Rozhodovali: Ochotnický - Vorel, Jekkel; 7467 divákov

FC DAC 1904: Jedlička - Blackman, D. Kružliak, Beskorovainyi (72. Davis), Koštrna - M. Oravec - M. Vida, K. Vida - Taiwo (90. Veselovský), E. Ramirez, Divkovič (61. A. Fábry)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Chervak, M. Vojtko - Savvidis - Popovits, I. Žofčák (80. S. Danko), Turík (89. Grič), P. Kolesár (69. Kountouriotis) - Sidibé

Hlasy trénerov:

Peter Hyballa, tréner DAC: "Opäť sme mali zlý začiatok, po strate lopty sme zle vyriešili situáciu v obrane. Potom sme však dominovali, podobne ako s Trenčínom. Hrali sme dobrý zápas, v prvom polčase sme mali 3-4 šance. Polčasový stav bol pre naše mladé mužstvo ťažký. Do druhého polčasu sme išli s dobrým pressingom. Po striedaní sa nám podarilo vyrovnať. Nedávame góly. V minulej sezóne sa nám darilo posledné akcie zakončiť gólom, v tejto sezóne nám to nepadá. Hráčom gratulujem, odovzdali čo treba. Vo futbale rozhodujú góly, treba premieňať šance."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Sme spokojní, odchádzame s bodom. Vedeli sme, že Dunajská Streda bude predvádzať celoplošný aktívny pressing. Išli sme do vedenia, škoda brejkových situácií. Strácali sme ľahké lopty, hlavne v druhom polčase. Sme spokojný s bodom, šťastie nám prialo."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Sereď (6. kolo FL)

Sobota 31. augusta o 18.00 hod.: Trnava - Michalovce (7. kolo FL)

Streda 11. septembra o 16.00 hod.: Medzev/Slávia TU Košice - Michalovce (3. kolo SC)

Foto: SITA