So Sereďou sme si doma body podelili

2019-08-24 21:43:46

Druhýkrát v rade zaknihovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce remízu 1:1. Po Dunajskej Strede sa zmierlivo rozišli aj na domácom trávniku so Sereďou, s ktorou sa stretli v rámci 6. kola Fortuna ligy. O jediný presný zásah žlto-modrých sa postaral obranca Matúš Vojtko.

Michalovčania začali aktívne, snažili sa nalomiť súpera rýchlym gólom, ale boli to práve hostia, ktorí skórovali. V 9. minúte prenikol po pravej strane Lukáčik, ktorého strieľaný center doklepol do siete na zadnej žrdi číhajúci Cleber - 0:1. Odpoveď domácich prišla už o necelých desať minút, Popovits centrom našiel nabiehajúceho Vojtka, ktorý prestrelil Ilieva - 1:1. Tesne pred uplynutím polhodiny hry Ventúrov volej smerujúci do stredu brány skrotil Kira. V 31. minúte vyslal z veľkej diaľky strelu Rota, ktorý sa snažil skórovať do prázdnej brány, keďže Iliev z nej bol ďaleko, ale cieľ tesne minul.

Aj v úvode druhého polčasu boli Zemplínčania nebezpečnejší, zatlačili súpera a už v 47. minúte to z priameho kopu skúšal Žofčák, ale mieril nad bránu. O tri minúty neskôr sa po centri Popovitsa sám pred brankárom ocitol Sidibé, no v čistej šanci hlavičkoval slabo len do pripraveného Ilieva. V 53. minúte sa zaskvel aj Kira pri tutovke Špehara a z následného protiútoku Žofčákova tečovaná strela len tesne minula ľavú žrď seredskej brány. Potom sa osmelili aj hostia, ktorí niekoľko minút držali loptu v moci a dobre kombinovali na michalovskej polovici, ale vpredu neboli nebezpeční. V závere ešte z priameho kopu ohrozil Ilieva Danko, ale ani z tohto mráčika nezapršalo, a tak sa tímy rozišli zmierlivo.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF iClinic Sereď 1:1 (1:1)

Góly: 9. Cleber - 17. M. Vojtko

ŽK: 71. P. Kolesár, 87. M. Vojtko - 41. Iliev, 72. Olavo, 82. K. Lukáčik

Rozhodovali: A. Somoláni - E. Weiss, Galo; 1478 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Chervak, M. Vojtko - Savvidis - Popovits, I. Žofčák (79. S. Danko), Turík, Kountouriotis (46. P. Kolesár) - Sidibé (69. Hovhannisyan)

ŠKF ICLINIC: Iliev – K. Lukáčik, Djiby Ba, T. Hučko, Slaninka – Adekuoroye, Ventúra – Iván (25. Olavo, 89. Morong), Pankaričan, Cleber – Špehar

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme chceli vstúpiť do zápasu aktívne, čo sa nám aj podarilo. Po našej chybe ale išiel súper do vedenia. To nás trošku poznačilo. Dnes nám nešla koncovka. Chceli sme, tlačili sme sa dopredu, ale vždy nám niečo chýbalo. Taký kľud a pokoj vo finálnej fáze. S remízou nie sme spokojní, chceli sme vyhrať."

Slavče Vojneski, tréner Serede: "Chcem pogratulovať domácemu tímu k dobrému výkonu, hral veľmi organizovane. Síce sme išli do vedenia, ale potom sme urobili chybu, za ktorú sme pykali. Musíme si to všetko rozanalyzovať, pretože tie chyby sa podobali na chyby v zápasoch s Nitrou aj Slovanom. V závere sme mali šance strhnúť víťazstvo na svoju stranu, remíza je ale vzhľadom na priebeh zápasu zaslúžená."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. augusta o 18.00 hod.: Trnava - Michalovce (7. kolo FL)

Utorok 10. septembra o 16.30 hod.: Slávia TU Košice - Michalovce (3. kolo SC)

Sobota 14. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Trenčín (8. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov