Druhý gól by radšej vymenil za víťazstvo

2019-08-26 16:50:11

Futbalisti michalovského MFK Zemplín bodovali v treťom ligovom zápase v rade. V sobotňajšom súboji 6. kola Fortuna ligy sa na vlastnom trávniku rozišli zmierlivo so Sereďou, s ktorou remizovali 1:1. Všetko podstatné sa odohralo už v prvom dejstve, v ktorom padli oba góly. Skóre otvoril už v 9. minúte skúsený Brazílčan v službách ŠKF iClinic Cléber Silva Nascimento, domáci však už o osem minút vyrovnali zásluhou Matúša Vojtka. Keďže v ďalšom priebehu duelu si oba tímy vypracovali približne po jednej a pol šanci, zrodil sa vzhľadom na priebeh spravodlivý výsledok, s ktorým boli pochopiteľne spokojnejší hostia.

Mal prsty v oboch góloch

Pre Vojtka bol sobotňajší presný zásah iba druhý v našej najvyššej súťaži. Po záverečnom hvizde však z neho veľkú radosť nemal. „Strelený gól ma samozrejme potešil, ale v tejto chvíli by som ho najradšej vymenil za víťazstvo, ktoré by nás posunulo v tabuľke vyššie, keďže sa opäť chceme prebojovať do hornej šestky," smutne hovoril iba 18-ročný talentovaný ľavý obranca. Mládežnícky reprezentant Slovenska odčinil zaváhanie pri góle Serede, keď na krídle neustrážil Kristiána Lukáčika, po ktorého strieľanej prihrávke skóroval Cléber. „V úvode sme boli lepší, ale ten inkasovaný gól nás pribrzdil. Nezachytil som pohyb protihráča, ktorý dostal dlhú loptu, potiahol ju až do šestnástky a následne skončila v našej sieti."

Ťažšie riešenia namiesto ľahších

Hoci sa žlto-modrým na otvárací gól podarilo rýchlo odpovedať, v ďalšom priebehu zápasu už nedokázali nájsť recept na organizovanú defenzívu súpera, ktorý znechucoval domácim "život" aj častým zdržiavaním a kúskovaním hry. „Po zmene strán sme až priveľmi chceli, čo bolo na škodu veci, keďže sme strácali jednoduché lopty. Namiesto ľahších riešení sme volili tie ťažšie a s tým sme veľa vody nenamútili," tvrdil Vojtko. Sereď k Laborcu pricestovala už bez dvoch defenzívnych opôr Michalíka a Susa, ktorí skončili pre nezhody s trénerom Slavčem Vojneskim. Mužstvo sa však s ich absenciou dokázalo vysporiadať. „Bol som prekvapený z výkonu Serede. V druhom polčase mala niekoľkominútovú pasáž, keď bola silnejšia na lopte. Našťastie vpredu sme jej skoro nič nedovolili." Predĺženie série bez prehry Michalovčanov potešilo, domáca strata však zarmútila. „Chceli sme získať všetky tri body, každý to od nás aj očakával. O to väčšie je sklamanie z výsledku. Verím, že najbližšie v Trnave si to vynahradíme a minimálne bod si odtiaľ privezieme," dodal Vojtko.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov