Novou posilou je Španiel Pedrito

2019-08-28 13:03:09

Jediný východoslovenský účastník našej najvyššej futbalovej súťaže MFK Zemplín Michalovce posilňuje svoj káder aj naďalej. Počas rozbehnutej sezóny získali žlto-modrí už šesť posíl a v utorok podpísali siedmu. Najnovšou akvizíciou v michalovskom tábore je španielsky stredopoliar Pedrito, ktorý naposledy polroka pôsobil v UD Logroňés. Príchodom tohto hráča však skvalitňovanie kádra Zemplínčanov ani zďaleka nekončí!

V Michalovciach už hral

Pedro Martínez García, ako znie celé meno tohto Španiela, prichádza do MFK Zemplín na prestup. „Ide o ofenzívneho záložníka, ktorý vie zahrať nielen v strede poľa, ale aj na krídle. Je odchovancom Villarrealu, za ktorý si v decembri 2017 pripísal aj jeden štart v skupinovej fáze Európskej ligy. Som presvedčený, že bude pre nás prínosom,“ povedal na margo novej posily Marek Zahorčák, športový riaditeľ michalovského klubu. Dvadsaťtriročný Pedrito pochádza z Dolores a po dovŕšení seniorského veku hrával za rezervný tím Villarrealu a potom v spomínanom Logroňés. Zaujímavé je, že na trávniku MFK Zemplín si už v minulosti zahral. „V roku 2012 sa tu s Villarrealom predstavil na Michalovce Cupe a dokonca bol vtedy vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja,“ prezradil Zahorčák.

Na lane dvaja urastení hráči

Okrem Pedrita sa v najbližších dňoch na Zemplíne objaví aj ďalšia nová tvár. Na skúšku príde 21-ročný stopér Jordan Barroilhet, ktorý sa narodil vo francúzskom meste Saint-Raphaël. „Je to urastený obranca, má výšku 196 cm. Futbalovo vyrastal v Montpellieri a posledný rok strávil v Španielsku, konkrétne v tretej najvyššej súťaži v tíme CF Peralada,“ uviedol Zahorčák. Pred pár týždňami prestúpil Barroilhet o súťaž vyššie do Girony, s ktorou Peralada niekoľko rokov úzko spolupracuje. Keďže žlto-modrých stále najviac tlačí topánka v útoku, Michalovčania riešia aj transfer jedného urasteného nigérijského útočníka. „Už tu mal byť skôr, ale stále sa jeho príchod z Nigérie na Slovensko komplikuje. Ide o hráča, ktorý je reprezentantom svojej krajiny v kategórii do 23 rokov. So svojou takmer dvojmetrovou postavou by nám výrazne mohol pomôcť,“ dodal športový riaditeľ MFK Zemplín.

Zdroj: denník Korzár