V pohári nás nečakane zastavil štvrtoligista

2019-09-10 21:48:24

Michalovskí futbalisti nezopakujú minuloročný pohárový úspech. V 3. kole Slovnaft Cupu totiž prekvapujúco nestačili na účastníka štvrtej ligy Juh Sláviu TU Košice, na pôde ktorej prehrali po slabom výkone po penaltovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa skončil duel výsledkom 1:1, na jedenástky vyhral outsider 4:3.

Zemplínčania bez Kiru, Žofčáka, P. Kolesára, Chervaka, Vojtka či Sidibého na ihrisku vysokoškolákov na Watsonovej ulici v Košiciach mali podľa očakávania územnú prevahu a už v 11. minúte si vypracovali sľubnú príležitosť na skórovanie, keď Martínez peknou uličkou vysunul Kolesára, ale ten tesne minul bránu. A tak o päť minút neskôr z ničoho-nič udreli domáci, keď Drába prekonal Kazach Kambarov - 1:0. V 24. minúte potiahol loptu do šestnástky Bezerra, spätne prihral Kountouriotisovi, ktorý zblízka nechal vyniknúť Pangráca. Desať minút pred prestávkou sa žlto-modrí dočkali vyrovnania, keď Martínezova tečovaná strela spoza šestnástky skončila v sieti - 1:1. Zdalo sa, že tento gól favorita nakopne, ale boli sme na omyle.

Aj po zmene strán bol tlak hostí sotva platonický a výkon chabý. V 49. minúte pokus aktívneho Kountouriotisa s námahou vyrazil Pangrác a o tri minúty ten istý hráč po individuálnej akcii len tesne minul šibenicu. Domáci sa v ofenzíve pripomenuli v 65. minúte, Gereho strela však išla nad. O desať minút na to to skúšal z priameho kopu Popovits, Pangrác však bol pripravený. Zakrátko Popovits prihral do päťky Trusovi, ktorý však z troch krokov nenamieril presne. V závere po štandardkách dvakrát nebezpečne pohrozili aj Košičania, Drábovi narobila problémy hlavne strela Kambarova. Tri stovky divákov však už gól nevideli, a tak rozhodnúť musel penaltový rozstrel, ktorý lepšie zvládli domáci. Michalovčania totiž až dvakrát stroskotali na Pangrácovi, kým hráči štvrtoligového lídra boli neomylní.

Slávia TU Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1), na strely zo značky PK 4:3

do 4. kola SC postúpila Slávia TU

Góly: 16. Kambarov - 35. Martínez

Penaltový rozstrel: S. Danko - dal - 0:1, Kosovskyi - dal - 1:1, Savvidis - dal - 1:2, Trebuňák - dal - 2:2, M. Trusa - dal - 2:3, Vilčko - dal - 3:3, Martínez - nedal - 3:3, P. Verčimák - dal - 4:3, Grič - nedal - 4:3

Rozhodovali: Čiernik - M. Benko, Vass; 300 divákov

SLÁVIA TU: Pangrác - M. Popovič, P. Verčimák, Lancoš, Vilčko - Gere - Maliarenko, Čabala (61. D. Novotný), Kosovskyi, Kambarov (82. Vysočan) - Trebuňák

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Rota, Grič, D. Špak, M. Kolesár - S. Danko, Mavretič (30. Savvidis), Martínez - Kountouriotis, Hovhannisyan (72. M. Trusa), Bezerra (53. Popovits)

Tréner Anton Šoltis: "Náš výkon vôbec nebol dobrý, šancu sme dali aj hráčom, ktorí v lige hrávajú menej, ale svojej šance sa nechopili tak, ako by mali. Súper bojoval, bol oddaný a dobre bránil, ale predsa hrá o tri súťaže nižšie a mali sme si s ním poradiť. Vypadnutie ma mrzí a verím, že aj chlapcov, lebo nemal som pocit, že všetci vedeli, na akom zápase sú. V niektorých fázach mi to pripomínalo, ako keby nastúpili na prípravný duel. U chlapcov mi chýbalo viac agresivity a chcenia v šestnástke. Málo sme sa tlačili do zakončenia. V defenzíve sme v prvom polčase nehrali dobre, zaspali sme na vavrínoch a potom sa to už ťažko doháňalo. Musíme dať hlavy hore, už v sobotu nás čaká Trenčín a taký výkon na neho určite nebude stačiť. Verím, že chlapci porozmýšľajú nad dnešným výkonom a najbližšie podajú oveľa lepší."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Trenčín (8. kolo FL)

Sobota 21. septembra o 19.00 hod.: Nitra - Michalovce (9. kolo FL)

Sobota 28. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (10. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov