Výhra nad Trenčínom s trpkou príchuťou

2019-09-14 22:12:20

Po troch zápasoch bez víťazstva si michalovskí futbalisti na svoje konto opäť pripísali trojbodový zisk. V stretnutí 8. kola Fortuna ligy si na svojom trávniku poradili s rozbehnutým Trenčínom 2:1 a preťali mu štvorzápasovú šnúru bez prehry. Góly do siete AS strieľali Issa Modibo Sidibé a Jozef-Šimon Turík. Radosť z výhry zatienilo vážne zranenie Mateja Trusu, ktorého škaredo fauloval Cole Desmond Kpekawa, začo uvidel červenú kartu. Mladý útočník MFK Zemplín utrpel dvojitú zlomeninu pravej nohy a do lopty si tak skoro nekopne.

Inkriminovaný moment sa udial už v 7. minúte, približne ďalších päť sa nehralo. Namiesto Trusu prišiel na trávnik Sidibé, ktorý už po troch minútach "pomstil" spoluhráča otváracím gólom. Reprezentanta Nigeru pekne vysunul Kountouriotis a po rutinérskom zakončení bolo 1:0. Trenčín odpovedal strelou Van Kessela, ktorá však išla nad. V 26. minúte si na pas Neeskensa za obranu zabehol Zubairu a len tesne minul. O šesť minút neskôr unikol stredom hosťujúcej obrany Turík a presnou strelou zvýšil na 2:0. Vzápätí mohol z rovnakej pozície skórovať aj P. Kolesár, avšak namieril vysoko nad.

Hneď po prestávke mal šancu aj Kountouriotis, Šemrinec však dobre zasiahol. Potom začali čoraz viac vystrkovať rožky aj hostia a vôbec nebolo vidieť, že hrajú o jedného hráča menej. V 53. minúte prvú Van Kesselovu strelu ešte Kira zneškodnil, ale o osem minút na to už na druhú nemal nárok a Trenčín zdramatizoval zápas gólom na 2:1. Michalovská odpoveď mohla byť bleskurýchla, strelu P. Kolesára vyrazil Šemrinec pred Kountouriotisa, ktorého dorážku obrana hostí zblokovala a odrazenú loptu poslal Turík z dobrej pozície nad. Nedôraz v zadných radoch mohol potom využiť Bukari, ale dvakrát zo sľubných šancí prestrelil. V 86. minúte mal na kopačke poisťujúci gól M. Kolesár, jeho strela však skončila na ľavej žrdi.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:1 (2:0)

Góly: 15. Sidibé, 32. Turík - 61. Van Kessel

ŽK: 14. Carrillo, 17. P. Kolesár (obaja Michalovce)

ČK: 7. Kpekawa (Trenčín)

Rozhodovali: Pavlík - Pozor, Poláček; 1419 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Chervak, M. Kolesár - Savvidis - Kountouriotis, Turík (88. Martínez), P. Kolesár (71. S. Danko), Popovits - M. Trusa (12. Sidibé)

AS: Šemrinec – Ligeon, M. Šulek, Kpekawa, Neeskens (88. Corryn) – Van Kessel, Koolwijk, Roguljič (71. Comvalius) – Bukari, Depetris (12. Kleščík), Zubairu

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Toto víťazstvo by som vymenil za zdravie Trusu. Prišli sme o jedného hráča a s chlapcami v kabíne sme sa zhodli, že mu ho venujeme. Je to také víťazstvo cez slzy. V druhom polčase sme videli, že súper má kvalitu. Potrebovali sme vyhrať, tri body sú doma a verím, že sa od toho odrazíme aj v ďalších zápasoch a potvrdíme stúpajúcu formu."

Roman Marčok, tréner AS Trenčín: "Pre nás to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom domáci využili dvomi gólmi presilovku o jedného hráča. V druhom sme ukázali správny charakter, dali sme veľkú energiu do toho, aby sme otočili skóre. Výsledok nie je pre nás dobrý, ale s výkonom v druhom polčase som spokojný."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. septembra o 19.00 hod.: Nitra – Michalovce (9. kolo)

Sobota 28. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (10. kolo)

Sobota 5. októbra o 17.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (11. kolo)

Foto: Róbert Andrejov