U nováčika pri Hrone smolná remíza

2019-10-05 18:59:35

Po týždni ďalší smolný výsledok zaknihovali michalovskí futbalisti. Na pôde nováčika v Žiari nad Hronom stratili dva body, keď remizovali 2:2. Zverenci trénera Antona Šoltisa nad Pohroním dvakrát viedli, ale o zaslúžené víťazstvo prišli po kurióznom góle, ktorý domáci dosiahli päť minút pred koncom...

Na ťažkom teréne hraničiacom s regulárnosťou mali lepší vstup do stretnutia Michalovčania, ktorí sa aj rýchlo dostali do vedenia. Z pravej strany poslal medzi päťku a penaltový bod prihrávku Kvocera a od Kolesára cez Sidibého sa dostala do siete Jenča - 0:1. Zemplínčania boli v tom čase lepším tímom, ale postupne sa do hry dostali aj domáci. Už v 10. minúte musel byť v strehu po Klecovom zakončení spoza obrancu. O šesť minút neskôr však už nemal žiadnu šancu proti krásnemu priamemu kopu Pellegríniho - 1:1. V 22. minúte mohol opäť nakloniť misky váh na stranu hostí Popovits, ale jeho tvrdú strelu vyrazil Jenčo. Na opačnom konci ihriska to rovnakým spôsobom skúšal Klec, Kira bol tiež úspešnejší. V samom závere polčasu ešte na dobrý center Kolesára hlavou nedočiahol Soler.

Druhé dejstvo hry bolo v réžii žlto-modrých, ktorí postupne získavali tlak, ale dlho bola ich prevaha neplodná. V prvej štvrťhodine zaujali iba hlavičky Carrilla a Abraháma po štandardkách. V 62. minúte na ľavej strane rozbehli peknú akciu Gréci Kountouriotis s Popovitsom, center druhého menovaného vyrazil Jenčo iba pred Martíneza a ten poslal loptu do brány - 1:2. Michalovčania kontrolovali hru a až na hlavičku Noska po rohovom kope nepustili domácich do žiadnej šance. Nováčik navyše v 79. minúte prišiel o Maingeho, ktorý uvidel v priebehu desiatich minút druhú žltú kartu. Zdalo sa, že hostia v pohode dokráčajú k trom bodom, avšak v 85. minúte prišla nakopnutá lopta Župu do šestnástky, po ktorej vyštartoval Kira, no na klzkom teréne sa pošmykol a Klec ju poslal do siete - 2:2.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Góly: 16. Pellegríni, 85. Klec - 7. Sidibé, 62. Martínez

ŽK: 26. Abrahám, 69. Mainge, 90. Mészáros - 33. Sidibé, 86. Grič

ČK: 79. Mainge (Pohronie)

Rozhodovali: Gemzický - Ferenc, Žákech; 973 divákov

FK POHRONIE: T. Jenčo – Mainge, Nosko, K. Bartoš, Župa – Sedláček (84. Meda) – D. Hrnčár (56. Mészáros), Klec, Pellegríni, Blahút (71. Zachara) – Abrahám

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Soler, Popovits - Savvidis - Kvocera (85. Grič), I. Žofčák, Martínez, P. Kolesár (56. Kountouriotis) - Sidibé (65. Mensah)

Hlasy trénerov:

Ján Rosinský, tréner Pohronia: Veľmi sme chceli byť v tomto zápase úspešní. Bolo to vidieť na výkone hráčov. Predovšetkým prvom polčase nás mrzia nepremenené gólové príležitosti, bolo ich tam dosť, hlavne Mišo Klec nevyužil dva nájazdy na brankára. V druhom polčase sme sa dostali nepochopiteľne pod tlak. Po vylúčení Maingeho to vyzeralo špatne. Hráči sa však zomkli a vytvorili aj v oslabení tlak na súpera. Gól bol síce náhodný, ale išli sme za ním a získali tak bod. Vynikajúci výkon v tomto zápase podala stredová formácia Pellegrini a Klec. S dažďom sa počas zápasu oba tímy vyrovnali a vyvarovali sa vážnejších faulov."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: Vzhľadom na počasie a terén sme videli zaujímavý futbal. Domáci boli dobre zorganizovaní. Z defenzívy vychádzali do brejkov. My sme sa snažili hrať dopredu, išli sme do vedenia, ale súper krásnym gólom vyrovnal. V druhom polčase opäť po našej snahe sme išli do vedenia, ale futbal nám ukázal aj kus nešťastia, lebo minulý zápas a aj tento zápas sme smolným gólom prišli o víťazstvo. Treba však dať hlavu hore, hráčom nemám čo vyčítať, góly v Žiari dali, domáci boli húževnatí a aj so šťastím remizovali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. októbra o 17.00 hod.: Žilina – Michalovce (12. kolo)

Nedeľa 27. októbra o 17.00 hod.: Michalovce – Slovan Bratislava (13. kolo)

Sobota 2. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (14. kolo)

Foto: Róbert Andrejov