Nad odchodom z Michaloviec nepremýšľa

2019-12-19 21:00:43

Od svojho príchodu do Michaloviec sa grécky obranca Llazaros Rota neustále zlepšuje. Jesenná časť Fortuna ligy mu vyšla na výbornú, vďaka čomu sa dostal i do ideálnej jedenástky podľa portálu ProFutbal.sk. Čoraz viac sa okolo neho začínajú točiť finančne silnejšie kluby, nahlas sa šepká o záujme zo zahraničia. Dvadsaťdvaročný pravý bek zatiaľ nad odchodom zo Zemplína nepremýšľa.

Po skvelom finiši jesennej časti prezimujú michalovskí futbalisti na piatej priečke vo fortunaligovej tabuľke. Napriek slabému štartu do sezóny sa im darí napĺňať cieľ, ktorým je umiestnenie v prvej šestke. „Je to náš hlavný cieľ a ja pevne verím, že ho naplníme. Máme kvalitný tím s množstvom talentovaných hráčov. Tvrdo pracujeme a prináša to výsledky,“ rozhovoril sa Llazaros Rota pre ProFutbal.sk.

Dobré výkony gréckeho zadáka nezostali bez povšimnutia, v kuloároch sa šepká o tom, že by mohol zamieriť do Dunajskej Stredy, hovorí sa ale aj o záujme zahraničných klubov. „Uvidíme, čo sa stane. Momentálne to ešte naozaj neviem povedať. Prestupové okno sa otvorí až v januári, zatiaľ nemám žiadne informácie. V Michalovciach sa ale cítim dobre, navyše, stále tu mám platný kontrakt,“ nenechal sa vtiahnuť do prestupových špekulácií rýchlonohý bek, ktorý na jeseň odohral v lige štrnásť duelov a strelil jeden gól.

V aktuálnom kádri žlto-modrých nájdeme legionárov z rôznych krajín. V tíme trénera Jozefa Majoroša nechýbajú Španieli, Srb, Francúz, Arménci, Nigerčan či Ghančan. Gréci majú početné zastúpenie, okrem Rotu na Zemplíne pôsobia i Christos Kountouriotis, Dimitrios Popovits a Kyriakos Savvidis, ktorý sa taktiež dostal do našej jedenástky jesene. Futbalisti zo zahraničia uvítali koniec jesennej časti a dlhšie dovolenky. „Nemáme to jednoduché, keďže sme dlho bez svojich najbližších. Rodiny sme nevideli aj polroka, takže sa nesmierne tešíme na sviatky,“ priznal Rota, ktorý záver roka a vianočné sviatky strávi v rodnom Solúne.

„Rodina za mnou na Slovensku nebola, takže som tu už dosť dlhú dobu sám. Našťastie, mám dosť priateľov, vďaka ktorým je to ľahšie. Rodina však každému chýba, takže sa veľmi teším na sviatky,“ pokračuje miláčik michalovských tribún. Napriek tomu, že pochádza zo Solúnu, nie je tamojší PAOK klubom jeho srdca: „Ani nie, samozrejme, fandím PAOK-u, no v prvom rade fandím gréckemu futbalu. Máme viacero dobrých klubov, som vždy rád, keď sa im darí v pohárovej Európe.“

A ako vyzerajú Vianoce v Grécku, okrem toho, že teploty sa pohybujú aj nad desať či pätnásť stupňov? „Je to milé, rovnako, ako všade inde. Ľudia oslavujú, bavia sa. Pre mňa je to najkrajší čas v roku,“ okomentoval s úprimným úsmevom na tvári Rota a jedným dychom priblížil, na čom si počas štedrej večere pochutná: „U nás je zvykom večerať moriaka so zemiakmi. Už sa neviem dočkať, moja mama je totiž najlepšia kuchárka na svete!“

Ešte pred návratom na Slovensko privítajú michalovskí legionári Nový rok vo svojej domovine. Na dlhý čas to pre nich bude posledná šanca vyhodiť si trochu z kopýtka. „Možno, že niečo podnikneme, ešte sme sa nedohodli. Popravde, neplánujem nič veľké, pravdepodobne budeme doma s rodinou a spolu privítame rok 2020,“ uzavrel pre ProFutbal.sk Llazaros Rota.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: Róbert Andrejov