Z Liptova si vezieme cenný bod

2020-03-01 17:54:17

Michalovskí futbalisti v druhom zápase po sebe bodovali, keď v súboji predposledného 21. kola základnej časti Fortuna ligy remizovali v Ružomberku 1:1. Zemplínčanov poslal do vedenia po hodine hry Stanislav Danko, domáci vyrovnali v samom závere zásluhou Matúša Kmeťa, pričom v 78. minúte ešte Matúš Kira zneškodnil penaltu Filipovi Twardzikovi. V nabitej tabuľke klesli žlto-modrí na 7. priečku, ale iba vinou horšieho skóre ako Trenčín a Trnava a naďalej majú jednobodové manko na štvrtý Ružomberok.

Liptáci stretnutie otvorili s ofenzívnou gurážou a stále sa tlačili pred súperovu bránu, kým ich súper myslel predovšetkým na obranu. K zakončeniu z bezprostrednej blízkosti sa však Ruža nedostávala, keďže si netykala s presnosťou vo finálnej fáze a tiež narážala na dobre sformovanú obranu Zemplínčanov. Prvá lopta smerovala medzi žrde v 12. minúte, keď tečovanú strelu Zsigmunda spoza šestnástky nad vytlačil Kira. V 18. minúte si T. Bobček na hranici veľkého vápna šikovne zasekol Kostantinidisa, ale minul cieľ. V 35. minúte T. Bobček spätnou prihrávkou pripravil sľubnú pozíciu Regálimu, no ten nevydarene loptu trafil. V 43. minúte sa do šance rútil T. Bobček, lenže Kiara včasným vybehnutím mu ju zmaril. O chvíľu na to centroval Takáč a Kojnok hlavou tesne minul ľavý dolný kút michalovskej brány.

Po zmene strán sa dlho nič nedialo, až do 64. minúty, keď Michalovce z ničoho nič išla do vedenia. Po dlhom odkope sa šprintujúci Danko dostal za domácu obranu, obišiel Macíka a stihol aj loptu zasunúť do siete. V 79. minúte rozhodca Prešinský nariadil proti hosťom penaltu za ruku v pokutovom území a Kira ju Twardzikovi vystihol, takže skóre sa nemenilo. V 84. minúte už Kiara kapituloval, keď z 20 m z prvej vypálil striedajúci Kmeť.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

Góly: 86. M. Kmeť - 64. S. Danko

ŽK: 80. Almási - 11. Carrillo, 52. Konstantinidis, 89. M. Vojtko, 90. S. Danko

Rozhodovali: Prešinský - Ferenc, Žákech; 1064 divákov

MFK: Macík - Čurma, Mário Mrva, Twardzik – Mojžiš, Kostadinov, M. Zsigmund, D. Takáč (75. Gerec), Kojnok (83. M. Kmeť) - T. Bobček, M. Regáli (57. Almási)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Grič, Carrillo, Soler - Konstantinidis, M. Begala, Turík (76. Neofytidis), S. Danko, M. Vojtko - I. Žofčák (82. A. Diarra), Kvocera (68. Hovhannisyan)

Hlasy trénerov:

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Nám bod nič nerieši, preto sme sa snažili stretnutie zvládnuť trojbodovo. O zápase rozhodla jedna dôležitá vec. Nervozita na kopačkách našich chlapcov bola taká enormná, že si nevedeli presne prihrať, dostať sa do tempa, bolo tam veľa nepresností i chaosu v niektorých chvíľach. Súper rozumne bránil, prehustil svoju defenzívu. Vedeli sme, že Michalovce budú nebezpečné v brejkových situáciách, čo sa aj potvrdilo, pri góle na 0:1. Potom nastalo vzopätie všetkých síl, no ďalšia rana do našich radov prišla, keď sme nepremenili pokutový kop. Krásnym gólom Matúša Kmeťa sme napokon vyrovnali.“

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: „Čakali sme ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Prišli sme s nejakým zámerom, ktorý sa nám, hlavne v obrannej fáze darilo napĺňať do 80. minúty, potom to už nebolo ono. Súper síce mal počas zápasu prevahu, ale nejaké vyložené šance si nedokázal vypracovať. My sme sa spoliehali na brejkové situácie a jedna nám aj vyšla. Samozrejme mrzí ma, že sme dostali vyrovnávajúci gól, ale taký je futbal. Takže o hornej šestke sa rozhodne až v poslednom kole.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. marca o 15.30 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (22. kolo)

Foto: Rudolf Maškurica