Matchday: Žilina - Zemplín

2020-08-30 13:26:29

Dnes, teda v nedeľu 30.augusta 2020 pokračuje Fortuna liga piatym kolom. Naši futbalisti sa dnes od 19:00 hod. predstavia na ihrisku pod vrchom Dubeň, kde sídli mesto Žilina a na ktorého futbalovom štadióne hrá svoje zápasy 7 násobný majster Slovenska vo futbale MŠK Žilina.

MŠK Žilina má po úvodných štyroch kolách na konte 6 bodov za dve víťazstva v Senici a v Trenčíne. Vo štvrtok odohrali predkolo Európskej ligy vo Walese, kde až nakoniec po predlžení prehrali s mužstvom The New Saints 3:1 pp. Toto predkolo sa hralo na jeden zápas. V piatok ráno sa vrátili z britských ostrovov a dnes v nedeľu ich čaká mužstvo zo Zemplína.

Naposledy sme sa stretli so Žilinou v polsednom kole predchadzajúceho ročníka, teda pred mesiacom a pol, keď sme prehrali u nich vysoko 5:0.  

V 15 vzájomných dueloch vo Fortuna lige má Zemplín so Žilinou nepriaznivú bilanciu,  a to 4 víťazstva, 2 remízy a 9 prehier.

Medzi najnebezpečnejších hráčov Žiliny určite patrí Jakub Paur, Ján Bernát, ktorí dokážu rozhodovať zápasy. Žilina ako vždy ma širokú základňu futbalistov hlavne z akadémie a aj teraz nový tréner dáva dokopy mužstvo z odchovancov Žiliny s množstva talentovaných a rýchlych hráčov.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Žiline:

Markovic - M.Kolesár, Soler, Vovkun, M.Vojtko, Neofytidis, Begala, Spoljaric, Žofčák, Phillips, Trusa

MŠK Žilina vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 5.kolo Nedeľa 30.august 2020, 19:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránky huste.joj.sk.

Zemplín do toho !!!