Pod Čebraťom štvorgólová prehra

2020-09-19 22:26:48

Michalovskí futbalisti vonku opäť nezabodovali. Na trávniku neobľúbeného súpera v Ružomberku prehrali s domácim MFK hladko 0:4, keď už do prestávky mali dvojgólové manko. Po tejto porážke klesli Zemplínčania v tabuľke na posledné miesto.

V 6. minúte po ľavej strane ľahko prenikol Trusa, dostal sa až pred Macíka, ktorý strelecký pokus Michalovčana vyrazil na roh. V 13. minúte Takáč zahrával priamy kop do ohňa hostí a Almási hlavou otvoril skóre. V 34. minúte Zsigmund zo sľubnej parkety, spoza tesne spoza šestnástky prekopol bránu hostí. V 39. minúte Kochan poslal ideálny pas na bežiaceho Ďungela, ktorý chladnokrvne prekonal Markoviča 2:0.

V 56. minúte Macík dlhým výkonom oslovil Almásiho, ktorý sa dostal až zoči voči Markovičovi a druhýkrát sa zapísal do streleckej listiny. V 63. minúte Almási zavŕšil svoj hetrik, keď využil obrovské zaváhanie obrany hostí. V 73. minúte opäť na bránu Michaloviec pálil Almási, tentoraz ho ale vychytal Markovič, ktorý vzápätí kryl aj štipľavú ranu Takáča. Ružomberok potom dohrával zápas vo veľkej pohode.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (2:0)

Góly: 13., 56. a 62. Almási, 39. Ďungel

ŽK: 41. Mrva, 49. M. Zsigmund, 80. Múdry, 90+. Kojnok - 61. F. Vaško, 66. Phillips, 76. Soler

Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Galo; 869 divákov

MFK: Macík - Čurma, J. Maslo, Mrva (86. Holub) - M. Kmeť, M. Zsigmund (66. Múdry), M. Kochan, Dal. Takáč (80. Madleňák), Ďungel (80. Kojnok) - Gerec (66. M. Regáli), Almási

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis, F. Vaško, Soler, Vovkun (46. M. Begala, 62. M. Kolesár), Méndez - Špoljarič, Neofytidis, Ivanov (80. Popovits) - Phillips, M. Trusa (80. Hirnyi)

Hlasy trénerov:

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Výsledok je veľmi pekný, ale čo sa týka nášho výkonu, v niektorých pasážach mi chýbala väčšia futbalovosť a hravosť. Naivita a mladosť súpera nám pomohla ľahko sa dostať do dvojgólového vedenia. Potom sa nám hralo už ľahšie. Záver zápasu už bol omnoho lepší. Všetci sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo zvíťaziť, navyše takýmto výrazným rozdielom. Na chlapcoch bolo vidno ťarchu z toho, že ešte nevyhrali. Postupne sme sa ale z toho dostali. Visel nado mnou Damoklov meč a zrejme už nevisí.

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Súperovi blahoželám k zaslúženému víťazstvu. Ružomberok sa ani nemusel nadrieť a dal nám štyri góly. My sme mu ich ponúkli. Upozorňovali sme hráčov na štandardné situácie, výkopy od brankára i rýchle protiútoky. Vyrobili sme naivné chyby, ktoré v prvej lige nemajú čo robiť. Budeme si to musieť rozobrať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Pohronie (8. kolo FL)

Sobota 3. októbra o 19.00 hod.: Sereď – Michalovce (9. kolo FL, v Zlatých Moravciach)

Sobota 17. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (10. kolo)

Foto: Róbert Andrejov