Vo Vranove sme dosiahli dvojgólovú výhru

2020-09-29 22:46:29

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce splnili úlohu favorita v dueli 3. kola Slovnaft Cupu na trávniku neďalekého Vranova nad Topľou a po víťazstve 3:1 postúpili do ďalšej fázy tejto súťaže.

Zverenci trénera Jozefa Majoroša mali výborný vstup do zápasu, keď ich už v 5. minúte poslal do vedenia Hirnyi, ktorý potrestal zaváhanie domácej defenzívy. O šesť minút neskôr chybovali aj žlto-modrí a po vyrovnávajúcom góle Jakubova, ktorý zblízka prestrelil Drába, sa začínalo odznova. V 18. minúte mohol vrátiť hosťom vedenie Kountouriotis, jeho strelu však vykopol z bránkovej čiary obranca. Vzápätí na druhej strane opečiatkoval žrď Jakubov. V 28. minúte po Méndezovom centri vypálil z voleja Kountouriotis a lopta sa od hlavy Lukáča odrazila do brány - 1:2. O osem minút Popovitsa vo veľkej šanci vychytal Sudimák a tesne pred odchodom do kabín Hirnyi hlavou namieril do brvna.

Domáci začali druhé dejstvo aktívne a hneď v úvode dvakrát nebezpečne pohrozili. Šance Jakubova a Verčimáka však zneškodnil brankár Dráb. Potom už gólových príležitostí ubudlo a hra sa viac odvíjala medzi šestnástkami. Až v 64. minúte Hirného krížna strela len o centimetre minula bránu domácich. Tí stále cítili šancu na dobrý výsledok, snažili sa o vyrovnanie, ale pozorná defenzíva Michaloviec ich do svojej šestnástky púšťala iba sporadicky. V 87. minúte unikol vranovskej obrane aktívny Hirnyi, pri zakončení ho fauloval Hanuščák a nariadený pokutový kop s prehľadom premenil striedajúci Trusa, ktorý spečatil výhru hostí.

MFK Vranov nad Topľou - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:2)

do 4. kola postúpil MFK Zemplín

Góly: 11. Jakubov - 5. Hirnyi, 28. vlastný Milan Lukáč, 88. M. Trusa (11 m)

ŽK: 34. Veliký, 88. Hanuščák - 51. Hirnyi, 70. Špoljarič

Rozhodovali: Greško - Ádám, Vass; 850 divákov

MFK: E. Sudimák - Milenky (79. Orosi), Hanuščák, Milan Lukáč, Močič - L. Ristovski - Mikluš, Verčimák, Veliký (55. D. Hreha) - Jakubov (85. S. Keresteš)

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Siopis, F. Vaško, Vovkun, Méndez - Neofytidis (79. M. Trusa) - Kountouriotis, Špoljarič, Ivanov (90. Bujňaček), Phillips (36. Popovits) - Hirnyi

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. októbra o 19.00 hod.: Sereď – Michalovce (9. kolo FL, v Zlatých Moravciach)

Sobota 17. októbra o 17.00 hod.: Michalovce – Dunajská Streda (10. kolo FL)

Sobota 24. októbra o 17.00 hod.: Nitra - Michalovce (11. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov