Debut druhého Japonca i novej posily

2021-01-24 10:42:24

Aj druhé tohtoročné vystúpenie futbalisti MFK Zemplín Michalovce výsledkovo zvládli. Po Bardejove (2:1) zdolali aj ďalšieho účastníka druhej ligy FC Košice (3:0). Triumf v krajskom derby zariadili premiéroví strelci – Danilo Špoljarič, Lukáš Lukčo a Vasileios Ntotis, pre ktorých to boli prvé góly v A-tíme Michaloviec. Neboli to však jediné premiéry na strane prvoligistu, debut v drese MFK Zemplín si odkrútilo duo legionárov Bankole Olawale Adekuoroye a Takuto Oshima.

Nekompromisný nigérijský stredopoliar, ktorý naposledy pôsobil v konkurenčnej Seredi, začal s mužstvom trénovať iba v piatok. „Poznám ho ešte z pôsobenia v Spišskej Novej Vsi, takže viem, aký je to typ futbalistu. Do nášho stredu poľa určite prinesie súbojovosť. Dôležitý fakt je aj ten, že zmluvu podpísal na dva a pol roka, čo ma teší, lebo chceme sa vyhnúť tomu, čo bolo v lete, keď nám odišlo veľa hráčov. Bola možnosť ho získať a ja som rád, že je tu. Proti Košiciam odohral slušný zápas a verím tomu, že sa rýchlo zžije s mužstvom. Je to kvalitný hráč, ktorý nám má čo dať,“ povedal na margo „Benkyho“ kormidelník Jozef Majoroš.

Takuto Oshima je iba druhý japonský futbalista v michalovských farbách, prvým bol v jari 2018 Tsubasa Nishi. Nová akvizícia pri Laborci má 22 rokov, je to stredový hráč a na Slovensko prišiel počas uplynulého leta, keď začal hrať za štvrtoligové Župčany. S Michalovčanmi však trénoval dva mesiace už v jeseni. „Bude si musieť zvyknúť na vyššiu súťaž aj záťaž. Už keď s nami trénoval, ukázal veľký potenciál a kvalitu. Samozrejme, vieme, kde sú ešte jeho nedostatky a tie sa ukázali aj proti Košiciam. Musíme s ním rozprávať a vysvetliť mu, čo od neho chceme. Na ihrisku skvele rozmýšľa, má dobrú techniku a je aj zdravo drzý, v zápase dal jednu geniálnu finálnu prihrávku v plnom behu, ale musí sa naučiť hrať na väčšom priestore,“ konštatoval Majoroš.

S fortunaligistom stále zarezáva aj Marián Sabolčík, talentovaný stredopoliar z Prešova, odkiaľ prišiel na skúšku. Proti FC Košice odohral iba pár minút, keďže si privodil drobné zranenie. Ďalšia nová tvár, krajný obranca Daniel Magda z Nitry, predviedol v oboch dueloch spoľahlivé výkony. „Dano by mal ostať. Sme s ním dohodnutí, takisto aj s jeho kmeňovým klubom, ktorým je Podbrezová. Tá si však ešte musí vysporiadať nejaké veci s Nitrou, kde naposledy hosťoval. Verím tomu, že už v najbližších dňoch sa jeho príchod dotiahne,“ podotkol michalovský tréner.

Čo sa týka ďalších noviniek v kádri, k mužstvu sa po zranení kolena už pripojil grécky pravý bek Dimitrios Siopis, na druhej strane vypadli zo zdravotných dôvodov brankári Rostyslav Dehtiar i Matej Markovič, ku ktorým sa pridali aj Ricardo Antonio Phillips Hinds, Ismar Tandir, Matúš Vojtko a Matúš Begala. Mimo hry sú už dlhšie Martin Kolesár a Matej Trusa. „Stále s nami nie sú ani Ian Pino Soler či Abdulrahman Taiwo. V priebehu najbližšieho týždňa by sme mali vedieť, či sa náš najlepší strelec vráti alebo ostane v Dunajskej Strede. Uvidíme, ako sa situácia okolo nich vyvinie. Možno budeme na to reagovať a na ich posty nejakých hráčov zohnať.“

Foto: Róbert Andrejov