Nebudú hrať na remízu, pôjdu za víťazstvom

2016-05-20 12:00:00

Michalovčania veria, že po záverečnom hvizde nebudú musieť zisťovať výsledok Skalice, záchranu si chcú vybojovať sami.

Dnes sa definitívne rozhodne o tom, ktorý z dvojice nováčikov opustí hneď po roku Fortuna ligu. Bližšie k brehom záchrany majú futbalisti Michaloviec, ktorí majú pred Skalicou dvojbodový náskok a v ich prospech hrá aj bilancia vzájomných zápasov (0:1, 3:1, 0:0). Navyše v dnešnom poslednom kole hrajú na domácom ihrisku so Žilinou (o 20.30 hod.), kým Záhoráci sa predstavia na pôde majstrovského Trenčína. Všetci na východe veria, že čierny Peter zostane v rukách Skaličanov a žlto-modrí sa medzi slovenskou elitou zachránia.

Sústredia sa na seba

Vypadnutie si v žiadnom prípade nepripúšťa ani Dominik Kunca, jeden z michalovských odchovancov. „Som presvedčený, že po zápase sa budeme radovať zo záchrany. Na súboj so Žilinou sme sa pripravovali ako na každý iný. Sústredíme sa iba na seba, chceme sa so sezónou a našimi fanúšikmi rozlúčiť víťazstvom. Hoci nám stačí na udržanie aj bod, na bezgólovú remízu hrať nebudeme,“ povedal útočník MFK Zemplín. Michalovčania vedia, že Skalica musí dnes na trávniku Trenčína – víťaza ligy aj pohára – zabodovať naplno. Ak sa jej to nepodarí, poputuje do druhej ligy. „Trošku sa pozeráme aj na Skaličanov. Bolo by obrovské prekvapenie, keby na ihrisku najlepšieho mužstva súťaže vyhrali. Ale na výsledok z Trenčína sa nechceme spoliehať. V prvom rade musíme my bojovať a na ihrisku nechať všetko, aby sme bodovali. Verím, že po záverečnom hvizde nebudeme musieť zisťovať výsledok Skalice,“ uviedol Kunca.

Budú gólové hody?

Pri Laborci dnes privítajú atraktívneho súpera zo Žiliny, ktorý sa prezentuje oku lahodiacim ofenzívnym štýlom hry, čo potvrdzuje aj fakt, že nastrieľal druhý najvyšší počet gólov spomedzi všetkých tímov. Zaujímavé je, že „šošoni“ sa v Michalovciach predstavia vôbec prvýkrát v sezóne! „Diváci môžu byť svedkami útočného futbalu. Aj v poslednom našom vzájomnom zápase pod Dubňom padlo až päť gólov a vyhrali sme tam 3:2. Verím, že aj teraz sa nám podarí streliť nejaké góly a vyhráme,“ uviedol 24-ročný Kunca, ktorý v posledných dvoch domácich súbojoch zakaždým skóroval. Trúfa si rozvlniť sieť aj do tretice? „Budem len rád, keď mi to tam opäť padne. Je však úplne jedno, kto sa gólovo presadí, hlavné je, aby sme vyhrali a zachránili sa,“ dodal Kunca. Trénerovi Stanislavovi Grigovi dnes budú pre zranenie chýbať obrancovia Perez a Podhorin, otázny je aj štart Šimčáka. Mimo hry je naďalej trio dlhodobých maródov Turík, Regáli a Tóth. Pred zápasom je na programe predstavenie prvej oficiálnej hymny Zemplína, ktorú príde zaspievať Kristián Dufinec so skupinou Iconito. 

Zdroj: denník Korzár