Odmalička je futbal jej srdcovka

2021-02-22 09:10:51

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová absolvovala v Michalovciach svoju premiéru v pozícii diváčky futbalového zápasu. Pred duelom so Sereďou odovzdala domácemu kapitánovi Igorovi Žofčákovi cenu pre najlepšieho hráča MFK v zimnej časti, o ktorej rozhodli hlasujúci fanúšikovia. "Je to športovec s veľkým Š. Zvažoval ukončenie kariéry, no stále je aktívny športovec. Poďakovala som sa mu za to, že naďalej pôsobí vo futbale a odovzdáva skúsenosti mladším," povedala bývalá úspešná biatlonistka.

Ani jej prítomnosť však domácim futbalistom nepomohla k vylepšeniu pozície v spodnej časti tabuľky Fortuna ligy a prehrali 0:2. Kuzminová si svoju divácku premiéru užila: "Počas aktívnej športovej kariéry som sa nedostala na futbalové zápasy. Futbal som však už odmalička mala ako svoju "srdcovku," lebo naša trénerka v Rusku nám hneď na začiatku rozcvičky dala loptu a s ňou sme sa rozcvičili. Futbal som hrávala aj s chlapcami na lúke a verte, že som bola agresívna hráčka," prezradila so smiechom.

Z Kuzminovej sa pomaly stáva fanúšik michalovského športu, keďže išlo už o jej druhú účasť na športovej akcii na Zemplíne. "Je to presne rok, čo som bola v Michalovciach na vyhlásení Najlepšieho športovca mesta. Dala som sľub, že o rok sa vrátim a dodržala som to aj napriek ťažkej situácii, ktorá je nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Svojou prítomnosťou na futbalovom zápase som chcela povzbudiť športovcov, ktorí naďalej športujú a to nielen v domácich ligách, ale aj vo svete."

Hoci je už dva roky na športovom dôchodku, dianie vo svojom športe pozorne sleduje. Najviac, prirodzene, drukuje sestrám Fialkovým a ďalším členkám slovenského tímu. "Veľmi im držím palce, hoci teraz už iba pri televíznej obrazovke, keďže nemám možnosť vycestovať na preteky SP. Navyše sú tam sú aj prísnejšie opatrenia vrátane bubliny. Na diaľku však veľmi silno držím palce a pravdupovediac mám aj chuť znovu súťažiť," dodala Kuzminová.

Zdroj: TASR

Foto: Róbert Andrejov