V oslabení dvojgólová porážka

2021-03-21 00:19:23

V sobotu podvečer sa michalovskí futbalisti predstavili na trávniku Ružomberka, s ktorým v doterajšej prvoligovej histórii dokázali uspieť iba raz. Liptáci aj teraz potvrdili, že proti žlto-modrým sa im darí a zvíťazili 2:0. Michalovčania sa po tejto prehre zošmykli na posledné miesto tabuľky. V lige teraz nasleduje reprezentačná prestávka, MFK Zemplín však bude v akcii aj počas budúceho týždňa, kedy odohrá pohárový duel proti FC Košice.

Stretnutie dvoch mužstiev s rovnakým bodovým ziskom sa hralo v chladnom počasí a úvodné minúty naznačili, že svedkami gólových hodov nebudeme. Vzruchu pred bránkami bolo pramálo, hra sa odvíjala prevažne medzi šestnástkami. Zemplínčania mali v prvom polčase častejšie loptu na svojich kopačkách a boli aj aktívnejší oproti domácim, ktorí nemali k dispozícii hlavného trénera Jána Haspru mladšieho ani kvarteto hráčov pozitívne testovaných na koronavírus. Prvého zakončenia do priestoru troch žrdí sme sa dočkali až po polhodine hry, kedy Popovitsova strela spoza šestnástky veľa starostí Červeňovi neurobila. O desať minút neskôr to skúšal aj Adekuoroye, jeho pokus bol síce razantnejší, ale mieril vedľa ľavej žrde domácej brány.

Zo šatní vybehli Ružomberčania nabudení, druhé dejstvo začali oveľa aktívnejšie, čo vyústilo aj do vylúčenia kapitána Solera, ktorý pred pokutovým územím fauloval prenikajúceho Brenkusa a od rozhodcu Prešinského uvidel druhú žltú kartu. Liptáci tak mali k dispozícii dlhú, 40-minútovú presilovku o jedného muža. Bleskurýchle ju mohol využiť Brenkus, ktorého krásna strela skončila iba tesne vedľa šibenice. V 63. minúte však už prišla prvá ružomberská radosť. Na ľavej strane sa rýchly Regáli zbavil Vaška, v pokutovom území naservíroval loptu Gerecovi a ten zblízka prekonal Markoviča - 1:0. Domácich tento moment upokojil, narástli im krídla a dočkali sa aj druhého gólu, v 78. minúte žlto-modrí opäť nezastavili Regáliho, tentoraz na pravej strane, Exmichalovčan prihral pred bránu Kubíkovi, ktorý rozvlnil sieť - 2:0. Po tomto zásahu už "saparovci" kontrolovali hru a bez problémov dokráčali k prvému tohtoročnému víťazstvu, ktoré mohol v 85. minúte ešte prikrášliť Brenkus, ale jeho štipľavú strelu vyrazil Markovič.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 63. Gerec, 78. T. Kubík

ŽK: 42. Múdry, 52- Kojnok, 53. R. Kružliak, 54. Brenkus, 74. M. Zsigmund - 15. Soler

ČK: 50. Soler (Michalovce)

Rozhodovali: Prešinský - Košecký, Galo; bez divákov

MFK: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Kojnok (72. Filinský) - Gerec, Múdry (69. M. Kochan), M. Zsigmund, Mojžiš - Brenkus (88. Luterán) - R. Kružliak (69. T. Kubík), M. Regáli (88. Boďa)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis (73. Sharani), Soler, F. Vaško, M. Vojtko - Adekuoroye (87. Neofytidis), M. Bednár - Phillips (87. I. Žofčák), Oshina, Popovits (64. D. Magda) - Tandir (87. M. Trusa)

Hlasy trénerov:

Marek Sapara, asistent trénera MFK Ružomberok: "Prvý polčas sme boli na tom veľmi zle. Nič z toho, čo sme si prichystali, keď sme chceli byť aj trochu prekvapiví, išli sme aj do zmeny systému, nám nevychádzalo. Michalovce v tejto časti stretnutia boli aktívnejšie, sebavedomejšie. Málo hráčov si dovolilo ísť nad rámec svojej kľudnej zóny. Museli sme zvýšiť hlas v kabíne, aby si chlapci začali veriť. Hoci do prestávky sme hrali zle, vzadu bolo mužstvo pevné. Druhý polčas sme začali aktívnejšie, z toho pramenila aj červená karta. Už sme si trochu dovolili, boli sme odvážnejší. Keď nás bolo o jedného viac, už sa nám hralo lepšie. Som rád, lebo dosť dlho sme sa trápili, bez víťazstva. Za druhý polčas som hrdý na chlapcov."

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Pre nás to bol smoliarsky zápas. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, súpera sme držali na dištanc, hru sme mali pod kontrolou. Len škoda, že v ofenzíve sme boli málo aktívni a agresívni. Zápas ovplyvnila červená karta, štyridsať minút sme hrali o jedného menej. Bohužiaľ, opäť nás na kolená zrazili lacné góly, školácke chyby v defenzíve, kde sme neboli dôrazní a preto sme prehrali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 24. marca o 15.00 hod.: Michalovce – FC Košice (4. kolo SC, v Poprade)

Sobota 3. apríla o 17.00 hod.: Michalovce – Senica (3. kolo nadstavby FL)

Sobota 10. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (4. kolo nadstavby FL)

Foto: Róbert Andrejov