Na úvod prípravy hladké domáce víťazstvo

2015-07-01 12:00:00

Zemplínčania nastrieľali košickej Lokomotíve poltucet gólov, tri z nich zaznamenali noví hráči v michalovskom kádri.

Úvodné vystúpenie prvoligového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce v rámci letnej prípravy pred štartom nového súťažného ročníka dopadlo na výbornú. Žlto-modrí na vlastnom trávniku pred peknou návštevou (približne 600 divákov) vyprášili účastníka druhej ligy Lokomotívu Košice po výsledku 6:1 (2:1).

Kormidelník Zemplínčanov František Šturma dal v tomto zápase príležitosť prevažne hráčom, ktorí sú v tíme zatiaľ na skúške, a nechal oddychovať viaceré opory (Kunca, Podhorin, Kira, Gallo, Perez). Prvoligový nováčik sa rozbiehal pomalšie, aj keď už vo 4. minúte si vypracoval prvú veľkú príležitosť zásluhou dvoch novicov Fabianiho a Mensaha - Španiel peknou pätičkou uvoľnil Ghančana, ktorého strela len o centimetre minula Giertlovu bránu. Po štvrťhodine hry po Koscelníkovej spätnej prihrávke vypálil Turík a Giertl jeho pokus s námahou vytlačil spod brvna. Potom si gólman Lokomotívy poradil aj s pokusmi Mensaha a Griča. V 26. minúte sa však k odrazenej lopte dostal Danko a na jeho parádny volej nemal nárok - 1:0. Ďalšie góly prišli až v samom závere polčasu: najprv sa po peknej individuálnej akcii a ešte krajšom zakončení presadil Exmichalovčan Serečin, ale vzápätí vrátil domácim vedenie Fabiani, ktorý dotlačil do brány strelu Danka - 2:1.


Po prestávke už Michalovčania na ihrisku dominovali, súper odišiel aj po kondičnej stránke. V 53. minúte predviedol parádnu samostatnú akciu Turík a pridal tretí gól prvoligistu. Potom zahrával priamy kop Šimčák, ktorý hlavou pohladil Kavka a prekonal vlastného brankára - 4:1. V záverečnej desaťminútovke sa ešte žlto-modrí z gólu radovali dvakrát, oba zaznamenal český útočník Musiol, ktorý prišiel na skusy z Táborska. Najprv v 82. minúte rozvlnil sieť zblízka a potom o dve minúty nato zužitkoval dorazil do brány strelu Regáliho, ktorého krásnou prihrávkou uvoľnil aktívny Turík. Zemplínčania si tak zgustli na na súperovi, ktorý im v minulej sezóne v druholigovej súťaži pripravil nateraz poslednú prehru.

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 6:1 (2:1)

Góly: 26. S. Danko, 45+. Fabiani, 53. Turík, 69. vlastný Kavka, 82. a 84. Musiol - 45. F. Serečin

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - M. Koscelník, Špehar, Hovančík, Šimčák - Grič (61. Caballero) - L. Tóth (46. M. Regáli), Turík, Stepanovič (23. S. Danko), Mensah (78. Ducár) - Fabiani (46. Musiol)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl (46. J. Kovalík) - Pet. Šuľák, Pav. Šuľák, L. Horváth, Kavka (79. Karas) - M. Petričko - Kinský, F. Serečin (64. Pluščák), M. Hloušek, Fábry (20. Bortňák) - P. Zajac

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania už v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách, v sobotu 4. júla o 17. hodine si v Národnom tréningovom centre v Poprade zmerajú sily s účastníkom najvyššej poľskej súťaže Cracoviou Krakov.