Michalovské oslavy postupu budú v utorok

2015-06-25 12:00:00

Fanúšikovia sa budú môcť odfotiť s pohárom alebo získať podpisy, chýbať nebudú ani súťaže.

Aj keď od spečatenia historického postupu michalovských futbalistov do najvyššej súťaže ubehli už skoro dva týždne, žiadne oficiálne oslavy druholigového víťazstva s fanúšikmi sa ešte neuskutočnili, lebo hráči sa okamžite rozpŕchli na dovolenky, keďže letná prestávka je veľmi krátka a museli si trochu aj oddýchnuť. Postupové „slávnosti“ sa tak budú konať až na budúci týždeň, konkrétne v utorok. Pre priaznivcov žlto-modrých pripravil klub zaujímavý program.

Začiatok na obed

Zemplínčania, ktorí vyhrali druhú ligu s trojbodovým náskokom pred Skalicou, sa prvýkrát zídu v pondelok 29. júna večer, kedy odštartujú letnú prípravu, a hneď o deň neskôr prídu na rad spomínané oslavy s fanúšikmi. „Program, ktorý bude prebiehať na tribúne na námestí a bude ho moderovať Štefan Czetö, začne súťažami v utorok na pravé poludnie. Fanúšikovia budú môcť vyhrať dresy, podpísané lopty, permanentky či lístky na úvodný ligový zápas proti majstrovi z Trenčína,“ informovalo nám vedenie michalovského klubu. O 12.30 hod. vystúpi folklórny súbor Zemplín a tancovať by mal v dresoch MFK Zemplín. „V tom čase cez námestie príde v klubovom autobuse celý michalovský tím a nasledovať bude príhovor primátora mesta Viliama Zahorčáka, trénera mužstva Františka Šturmu a možno aj kapitána Michala Galla.“

Zakončenie na radnici

Potom sa už budú môcť priaznivci prvoligového nováčika odfotiť s víťazným pohárom, medailami alebo samotnými hráčmi, k dispozícii budú aj plagáty, ktoré im futbalisti či tréneri podpíšu. „Chceme historický postup s fanúšikmi osláviť ako sa patrí, veď futbal sa hrá práve pre nich. Fotenie a autogramiáda potrvá približne hodinu, po jej skončení sa už celý tím MFK Zemplín presunie na mestský magistrát k primátorovi, ktorý ich oficiálne prijme na radnici,“ uviedlo vedenie klubu. Hneď v stredu už uvidia fanúšikovia svoje mužstvo premiérovo aj v zápasovej akcii, pretože o 17. hodine nastúpia „šturmovci“ na domácej pôde na prvý prípravný zápas proti druholigovej Lokomotíve Košice, ktorý sa uskutoční v rámci jubilejného 20. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama.