Výhru nad Košicami zariadili 16-roční strelci

2022-01-19 14:27:15

Dva góly zaznamenal Záhradník, jeden pridal Petrík.

Aj druhý duel v rámci prebiehajúcej zimnej prípravy michalovskí futbalisti zvládli. Žlto-modrí si v stredu na vlastnej umelej tráve poradili s ambicióznym druholigistom FC Košice hladko 3:0. Všetky tri góly padli v záverečnej 20-minútovke a všetky tri zaznamenali iba 16-roční hráči! Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal útočník Zoran Záhradník a raz krídelník Dávid Petrík.

Výsledok síce vyznieva jednoznačne, ale zápas taký rozhodne nebol. Mužstvo z metropoly východu bolo v prvom dejstve hry vyrovnaným partnerom prvoligistu a dokonca bolo aj o niečo nebezpečnejšie v ofenzíve. Najprv tesne vedľa strieľal Pačinda, potom hostia dvakrát dokonca i rozvlnili sieť, ale góly uznané neboli, a napokon Jonecovi šancu zmaril Kozhukhar. Po prestávke oba tímy mohutne prestriedali, Michalovčania sa zlepšili v ofenzíve a dočkali sa aj gólov. V 74. minúte po peknej Marcinovej prihrávke skóroval zblízka Záhradník a o šesť minút neskôr prekonal Repka aj Zoranov rovesník Petrík. Strelecký koncert šestnásťročných mladíkov spečatil v 87. minúte Záhradník, ktorému na gól opäť prihrával Marcin.

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 3:0 (0:0)

Góly: 74. a 87. Z. Záhradník, 80. Petrík

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: Kozhukhar - Kotula, Volanakis, F. Vaško, D. Magda - Kanu - Popovits, Gembický, Ntotis, I. Žofčák - M. Trusa. 2. polčas: Száraz - M. Kolesár, Artabe, Ranko, Méndez - Neofytidis - Petrík, Oshima, Peňa, M. Marcin - Z. Záhradník

FC: Valach - Terzič, Jakúbek, Chríbik, Jonec, D. Guba, Tišťan, Brborič, E. Pačinda, Gáll, Mölvadgaard (striedali: Repko - S. Magda, Gladiš, M. Sovič ml., Nhakanipho, Liener, Gallovič, Václav, F. Kis, M. Vasiľ)

Tréner Miroslav Nemec: "Aj do tohto zápasu sme išli z tvrdého bloku, chlapcov ešte chceme trošku vyšťaviť. Vďaka tomu, že po dovolenkách prišli dobre pripravení, tak tým sme akoby získali jeden týždeň prípravy navyše. Som rád, že sme opäť pretočili dve jedenástky a že sa nikto nezranil. Je pekné, že sme znovu vyhrali, ale to nie je teraz najdôležitejšie. V prvom rade chceme vidieť v akcii hráčov, aj tých mladých z akadémie, ktorí sa musia zžiť s mužským futbalom."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania opäť na domácom trávniku, v sobotu 22. januára o 13. hodine si zmerajú sily s druholigovým Slavojom Trebišov.

Foto: Róbert Andrejov