V poslednom domácom zápase hladká výhra

2015-06-06 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Žilinskú rezervu zdolali Michalovčania v zápase bohatom na góly 5:2, keď už v 33. minúte vyhrávali rozdielom triedy.

S najväčšou pravdepodobnosťou posledný domáci zápas v druhej najvyššej súťaži futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce zvládli bez problémov. Zemplínčania v súboji 11. kola DOXXbet ligy nadstavbovej skupiny o postup zdolali na svojom trávniku rezervný celok MŠK Žilina 5:2 (3:1) a zostali na čele druholigovej tabuľky.

Zaujímavosťou duelu bolo, že obe mužstvá hrali v michalovských dresoch, keďže Žilinčania pricestovali s podobnou sadou ako domáci, a tak museli nastúpiť v oranžových, ktoré patria MFK Zemplín. Od začiatku sa hral otvorený futbal a diváci sa v slnečnom počasí mali načo pozerať. Už v 4. minúte prestrelil hosťujúcu svätyňu v dobrej pozícii Hamuľak, ale v po štvrťhodine hry už po centri Leška a následnej prihrávke Bayóna rozvlnil sieť B-mužstva Kunca - 1:0. V 19. minúte si s Gričovou strelou do stredu brány poľahky poradil Bajza, ale o minútu nato už na zakončenie Leška, ktorého pekne uvoľnil Bayón, už nemal nárok - 2:0. Domáci boli pri chuti a krátko nato Bajza s námahou vytlačil na roh Perezovu hlavičku. V 33. minúte už viedli Michalovčania rozdielom triedy, keď Kuncovu strelu dorazil do siete Hamuľak. V závere polčasu sa však ešte hosťom podarilo znížiť, keď po nevinne vyzerajúcej akcii presne zakončil Michlík - 3:1.


Začiatok druhého dejstva domáci prespali, výstrahu im poslal v 55. minúte Klec, ktorý v dobrej pozícii vysoko prestrelil. V 62. minúte sa však už Žilinčania radovali z kontaktného gólu, keď Klec z 25 metrov vystrelil presne k žrdi a Kira bol prikrátky - 3:2. Zemplínčania však žiadnu drámu nepripustili, pretože v 65. minúte čerstvý muž na ihrisku Chovanec po Leškovej prihrávke poslal loptu za Bajzov chrbát a o dve minúty nato po faule Kleca na Danka premenil pokutový kop Bayón a bolo 5:2. Hosťujúci hráč musel po faule zároveň predčasne pod sprchy, lebo uvidel druhú žltú kartu. Žlto-modrí si už v záverečnej štvrťhodine zápas užívali a vypracovali si ďalšie šance na skórovanie, avšak Danko, Chovanec, Kunca či Grič už žilinského gólmana Bajzu neprekonali.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina B 5:2 (3:1)

Góly: 15. D. Kunca, 20. A. Leško, 33. M. Hamuľak, 65. T. Chovanec, 67. Bayón (11 m) - 39. Michlík, 62. Klec

ŽK: 51. Klec, 53. Krčula (obaja Žilina B)

ČK: 67. Klec (Žilina B)

Rozhodoval: Straka - 1 058 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo (46. M. Koscelník) - Grič - D. Kunca, Bayón (70. L. Tóth), S. Danko, A. Leško - M. Hamuľak (59. T. Chovanec)

MŠK B: F. Bajza - Šmehíl, Tlacháč, Kopičár, Ďuratný - Krčula, Klec, Michlík, Lupčo (88. R. Šesták), Jasenovský (68. Minárik) - R. Konečný (46. Vallo)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. júna o 17.00 hod.: Skalica - Michalovce (12. kolo)