O vypadávajúcom sa rozhodne v poslednom kole

2016-05-16 12:00:00

Michalovce dokázali zabodovať s favorizovaným Slovanom, Skalica však zdolala Dunajskú Stredu a stále živí nádej na záchranu.

Napínavý boj o udržanie sa medzi slovenskou futbalovou elitou stále neskončil. Skaličania v hodine dvanástej na „domácom“ trávniku v Senici rozhodli o víťazstve nad Dunajskou Stredou, a keďže Michalovčania pred vlastnými fanúšikmi remizovali s bratislavským Slovanom 1:1, pred záverečným kolom je medzi týmito dvoma súpermi v tabuľke dvojbodový rozdiel, ktorý Zemplínčanom stále nemôže dávať istotu záchrany.

Siahli na dno síl

Proti belasým mal nováčik veľmi zlý úvod, lebo už v 3. minúte inkasoval po peknej strele maďarského reprezentanta Tamása Priskina. Našťastie sa domáci z tohto momentu dokázali otriasť a ešte do polčasu vyrovnali zásluhou Dominika Kuncu. Ako sa neskôr ukázalo, jeho gól bol posledným v zápase. „Na začiatku sme urobili niekoľko zbytočných chýb v strede poľa a súper jednu z nich využil na strelenie gólu. Po dvadsiatich minútach sme sa chytili, boli sme lepším mužstvom a podarilo sa nám vyrovnať. Mali sme aj ďalšie dobré gólové príležitosti, škoda, že sme už žiadnu nevyužili. V druhom polčase to bol viac medzišestnástkový boj, my sme hrali na hranici svojich možností, ale bohužiaľ to nestačilo na víťazstvo. Treba však povedať, že Slovan má vyššiu kvalitu. Aj v tomto súboji bol futbalovejší. Moji chlapci si to však odbojovali a s ich výkonom som spokojný,“ zhodnotil piatkový duel tréner MFK Zemplín Stanislav Griga.

Zavládlo sklamanie

Dlho-predlho to vyzeralo, že na michalovskom štadióne vypukne veľká radosť zo záchrany, lebo Skalica priebežne remizovala s Dunajskou Stredou, ale napokon sa to nestalo. Skaličania strelili víťazný gól v 92. minúte a stále živia nádej na záchranu. „My sme sa sústredili iba na náš zápas, hoci sme vedeli, že v Senici bol stav 1:1. Až po záverečnom hvizde mi moji asistenti povedali, že Skalica vyhrala. Zavládlo sklamanie, pretože sa to predĺžilo o týždeň a bojovať sa bude to posledného kola,“ skonštatoval Stanislav Griga. Žlto-modrí však stále majú všetko vo svojich rukách. V piatkovom dueli so Žilinou im stačí získať bod a Záhorákov pošlú do druhej ligy, lebo v ich prospech hovorí bilancia zo vzájomných zápasov. „Proti Žiline musíme podať taký výkon ako so Slovanom, možno treba mať aj viac šťastia a z 3-4 šancí, ktoré si vypracujeme, dať aspoň dva góly,“ dodal na záver michalovský kormidelník.

Zdroj: denník Korzár