Prvá šestka je pasé. Michalovčanov čaká boj o záchranu

2022-02-21 15:12:56

Po prehre v Žiline prišiel MFK Zemplín o prvú šestku.

V najvyššej futbalovej Fortuna lige je systém súťaže už piatu sezónu taký, že po základnej časti sa liga delí na dve nadstavby – o titul a o záchranu. Kolo pred koncom základnej časti je jasné, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce si po tretíkrát zahrajú v tej horšej skupine. Definitívne o tom rozhodla ich sobotňajšia prehra 1:2 v Žiline v predposlednom 21. kole.

Michalovčania mali pred štartom jarnej časti všetko vo svojich rukách. Po prehrách so Sereďou (0:1) a v Žiline (1:2) ale o svoju šancu prišli. Pred duelom pod Dubňom vedeli, že iba víťazstvo ich udrží v boji o prvú šestku a v samotnom zápase sa aj oň pokúšali. Opäť mali dostatok šancí, no súper bol efektívnejší. Na gól Sauera ešte stihol odpovedať Kubilay Yilmaz, no na presný zásah Nemčíka z úvodu druhého dejstva už Zemplínčania nenašli gólovú odpoveď. „Na keby sa nehrá. Už dlhšie sa s tým boríme, že dávame máme gólov. Chýbajú nám také smolné, lacné góly, aké sme teraz dostali opäť my. Aj keď sme mali šance, málo sme išli v ústrety tomu šťastiu,“ krúti hlavou pri neúčasti chorého Igora Žofčáka kapitán tímu Michal Ranko. Zverenci trénera Miroslava Nemca proste nezvládli kľúčové zápasy, ktoré ich čakali na začiatku jarnej časti. „Je to škoda, pretože o tom bola celá zimná príprava, aby sme to zvládli. Prehrali sme nešťastne doma so Sereďou, prehrali sme v Žiline, tak musíme hrať v nadstavbe o záchranu. Ani tam nás ľahké zápasy nečakajú. Musíme sa sústrediť na každý jeden súboj, už aj na ten, ktorý nás čaká budúcu sobotu doma so Senicou,“ zdôrazňuje Michal Ranko, ktorého to, že sa Michalovčania predstavia iba v nadstavbe o záchranu veľmi mrzí. „Mrzí určite, no neprehrali sme si to zápasmi v jari. Aj na jeseň nám nevyšlo niekoľko duelov. Kde sme mali bodovať. Teraz nám tie body chýbajú.“

Zemplínčanov môže tešiť aspoň fakt, že v Žiline zaznamenali svoj prvý jarný gól. Strelil ho Kubilay Yilmaz, od ktorého sa góly čakať budú aj vo zvyšných dueloch jarnej časti. „Mňa osobne tento gól neteší. Nepriniesol nám totiž body, ktoré sme potrebovali,“ podotýka Rakúšan s tureckými koreňmi, ktorý do Michaloviec prišiel v zime v rámci výmeny zo Zlatých Moraviec. „Strelený gól ma samozrejme teší, pretože dlho som neskóroval. Som vďačný za šancu, ktorú som v Michalovciach dostal. Je len na škodu, že sme v oboch zápasoch prehrali a musíme hrať v nadstavbe o záchranu. Všetci sme chceli byť v nadstavbe o titul, no musíme sa s tým zmieriť a získať čím skôr taký počet bodov, ktorý nám zabezpečí záchranu,“ pokračuje Kubilay Yilmaz. Michalovčania tak nemajú za sebou ideálny štart do jarnej časti. Po dvoch tesných prehrách teraz musia „zamakať“, pretože ani v nadstavbe o záchranu ich nič ľahké nečaká. Ba naopak, čeliť budú súperom, ktorých hra im zväčša nevyhovuje... „Nič sa s tým nedá robiť. Chceli sme hrať proti Slovanu, či Trnave, teraz sa musíme pripraviť na iných súperov. Je to škoda. Zápas doma so Sereďou sme mali jednoznačne vyhrať. Boli sme lepším tímom, nemali sme však šťastie v koncovke. Súper mal jednu šancu a tú využil. Nehrali sme zle ani teraz v Žiline. Opäť sme ale doplatili na koncovku. Musíme na tom popracovať a začať vyhrávať zápasy,“ dodal na záver Kubilay Yilmaz.  

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)