Tretia domáca výhra v rade, hrdinom Marcin

2022-04-02 14:29:10

Žlto-modrí si konečne poradili s Pohroním.

Michalovskí futbalisti zvládli aj tretí domáci súboj v nadstavbe a do tretice nielenže nezaváhali, ale dokonca ani neinkasovali. Po Trenčíne a Zlatých Moravciach si tentoraz v 4. kole skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige si rovnakým výsledkom 1:0 poradili aj s posledným celkom pelotónu Žiarom nad Hronom Dolnou Ždaňou, keď o víťazstve rozhodol v 86. minúte útočník Matúš Marcin. MFK Zemplín sa vďaka druhej výhre na vlastnom štadióne po sebe posunuli na ôsme miesto v tabuľke, pričom na siedmy Trenčín strácajú iba dva body.

Pri Laborci sa znovu hral typický záchranársky zápas o jednom góle. Mužstvá hrali opatrne, dôležitosť súboja hráčom pridávala na nervozite, preto bolo na oboch stranách veľa nepresností. Dej vyrovnaného súboja sa väčšinou odohrával medzi šestnástkami a na prvú vážnejšiu šancu si hŕstka uzimených divákov musela počkať do 12. minúty, kedy spoza pokutového územia vypálil Bangala, no Kozhukhar jeho pokus vytlačil na rohový kop. V 20. minúte Vaškova nakopnutá lopta našla vpredu Marcina, ktorý sa dostal až pred Le Gianga a v čistej šanci nechal vyniknúť niekdajšieho michalovského gólmana. O sedem minút prišla ďalšia tutovka domácich, keď agilný Marcin hlavou predĺžil loptu na Kanua, ktorý chcel prelobovať Le Gianga, ale nedôrazným pokusom ho neprekvapil. V úplnom závere polčasu najprv nepresne zakončoval Steinhübel a na druhej strane vysoko nad pálil Oshima.

Po prestávke mali optickú prevahu hostia od Hronu, boli silnejší na lopte a vo viacerých fázach hry obiehali michalovskú šestnástku, avšak vpredu takmer nič nevymysleli. V 58. minúte to opäť skúšal Steinhübel, no znovu mal vychýlenú mušku. O tri minúty neskôr pohrozili aj Zemplínčania - z pravej strany odcentroval skúsený Žofčák a jemná hlavička Kanua mierila vedľa. Obdobná situácia sa zrodila aj na pohronskej strane, kde takisto centroval kapitán (Blahút) a obrovitý Fofana hlavou na prvej žrdi tesne minul bránu. V 74. minúte napriahol spoza šestnástky Mihalík a jeho štipľavá strela, ktorá síce mierila iba do stredu brány, poriadne vyprášila Kozhukharove rukavice. Keď sa už zdalo, že duel sa skončí zaslúženou remízou, predviedli domáci v 86. minúte peknú akciu stredom ihriska, Oshima prihral Marcinovi a ten zoči-voči Le Giangovi nezaváhal - 1:0.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)

Gól: 86. M. Marcin

ŽK: 75. Peňa (z lavičky) - 74. Lačný

Rozhodovali: Kráľovič - Ádám, Halíček; 253 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala (52. Artabe) - Popovits (67. Toševski), Oshima, Kanu (79. Ntotis), I. Žofčák (79. D. Magda) - M. Marcin

FK POHRONIE: P. Le Giang - Sanneh, Lačný, Klabník, A. Štrba - Ožvolda - Blahút, Bangala (71. Hašek), Steinhübel, J. Mihalík - Fofana (80. Chrien)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, Michalovce: "Potrebovali sme oba domáce zápasy zvládnuť, ale dvakrát za sebou doma vyhrať nie je jednoduché. V tomto zápase som v našej hre, hlavne v prvom polčase, videl viacero pozitívnych vecí, keď sme sa dokázali dostávať za obranu. Mali sme tri absolútne tutovky, ktoré keby sme premenili, tak by sa zápas vyvíjal úplne ináč. V našom tíme bolo až príliš veľa chcenia a emócie pri zakončení. Chýbalo nám tam viac kľudu a aj kvality. Nakoniec sme ten duel zvládli, aj keď súper mal v druhom polčase opticky navrch, no do šancí sme ho nepúšťali. Dobre sme bránili a v závere sa nám podarila jedna perfektná akcia vynikajúco zakončená Matúšom Marcinom. Pre nás sú tieto dve víťazstvá blahodarné a teraz sa už začneme pripravovať na ďalší zápas."

Martin Bittengl, Pohronie: "V prvom polčase boli šance na oboch stranách, nás dvakrát podržal brankár a my sme takisto mali asi dve šance či pološance, ktoré však gólom neskončili. V druhom dejstve sme chceli byť aktívni, tvoriť hru, dobre kombinovať a streliť nejaký gól. Myslím si, že chlapci dobre držali loptu, bola na nich vidieť snaha, tlačili sme sa dopredu a väčšinu času sme aj trávili na súperovej polovici. Bohužiaľ, viac ako po šestnástku sme sa nedostávali. Inkasovali sme po nešťastnej situácii, keď sme pri čiare zbytočne stratili loptu a Michalovčania po útoku do otvorenej obrany skórovali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 8. apríla o 17.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (5. kolo nadstavby, v Poprade)

Sobota 16. apríla o 18.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo nadstavby)

Sobota 23. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Senica (7. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov