Rozbehnutých Zemplínčanov stopla koncovka

2022-04-12 10:47:13

MFK Zemplín prvýkrát pod vedením Norberta Hrnčára bez bodov.

Futbalisti MFK Zemplín zaknihovali v piatkovom predohrávanom súboji piateho kola nadstavby o záchranu pod vedením trénera Norberta Hrnčára prvú prehru. Michalovčania v televíznom prenose nestačili v Poprade na Liptovský Mikuláš, ktorému podľahli 1:3 a hoci to na ihrisku vyzeralo úplne inak, z bodov sa tešili Liptáci.

Michalovčania mali od úvodu na ihrisku optickú prevahu. Vypracovali si viacero šancí, ktoré ale nedokázali premeniť. „Stále mám také isté pocity, ako po zápase. Výsledok nebol adekvátny tomu, čo sa dialo na ihrisku. Priebeh zápasu smeroval k tomu, žeby sme ho mali zvládnuť výsledkovo inak. Bohužiaľ, šance sme nepremenili, v šestnástke sme neboli až takí dôrazní, aby sme neinkasovali. Nie som určite spokojný s výsledkom. Spôsob hry, akým sme sa prezentovali, nám dáva ale nádej do ďalších zápasov. Som presvedčený, že pokiaľ toto udržíme, prídu aj zápasy, v ktorých budeme víťaziť,“ uviedol aj po štyroch dňoch z prehry zjavne rozladený tréner Zemplínčanov Norbert Hrnčár. Na hru Zemplínčanov sa v Poprade dalo pozerať. Čo však z toho, že nedokázali zužitkovať viaceré gólové šance, zatiaľ, čo súper vyťažil prakticky z minima maximum. Aj preto prišla prvá porážka Michalovčanov v tejto sezóne od Liptákov a pád v tabuľke na deviate miesto. „Je paradoxné, že počas môjho pôsobenia tu sme si v Poprade vypracovali najviac gólových šancí, efektivita ale bohužiaľ ostala na tom jednom góle,“ pokračuje michalovský lodivod, ktorý s tímom pracuje už skoro mesiac.

Marcinovi zmena prospela

Rodák z Bratislavy sa ujal kormidla v polovici marca a pod jeho vedením tím najskôr zdolal Zlaté Moravce a potom aj Pohronie (dvakrát 1:0). Čo sa mu podarilo za necelý mesiac zmeniť? „Je dôležité, že sme prvé dva zápasy výsledkovo zvládli. Počas toho krátkeho obdobia, čo som tu, pracujeme na tom, aby sme boli kolmejší a dôraznejší smerom dopredu. Na týchto atribútoch môžeme vidieť zlepšenie. Krok po kroku ideme tým smerom, ktorý si predstavujem,“ reaguje Norbert Hrnčár. Jedna zo zmien, ktorú urobil v zostave, sa týka hrotu útoku. Naň zaradil Matúša Marcina, ktorý predtým hrával prevažne krídlo. „Je to hráč, ktorý je ochotný behať. Nerieši ani tak pozíciu, skôr potrebuje voľný priestor. V útoku nie je limitovaný postrannou čiarou, je nepríjemný smerom dopredu, je nepríjemný pre súperových obrancov a mne sa takýto typ útočníka páči. Zatiaľ môžeme skonštatovať, že mu tento post sedí,“ podotýka na margo zmeny v útoku tréner MFK Zemplín.

Získať maximálny počet bodov, ktorý sa dá

Michalovčania majú za sebou polovicu nadstavbovej časti. Po jej piatich kolách im patrí deviate miesto. Už teraz je jasné, že priamo nevypadnú, pretože na posledný FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa majú náskok päť kôl pred koncom 21 bodov. Matematicky im ešte môže hroziť jedenásta priečka a baráž. Aktuálne majú na Zlaté Moravce sídliace na tomto poste náskok siedmich bodov. „Našim cieľom bude vo zvyšných dueloch získať maximálny počet bodov, ktorý sa dá. Chceli sme sa vyhnúť poslednému miestu, teraz sa chceme vyhnúť barážovej priečke. Toto je alfou a omegou. Čím väčší počet získaných bodov nám dáva nádej, že sa tejto priečke vyhneme a v tabuľke ešte pôjdeme vyššie,“ zdôrazňuje Norbert Hrnčár, ktorého zverenci sa najbližšie v sobotu predstavia práve na pôde jedenástych Zlatých Moraviec. Tie ale stopol v pondelok koronavírus, ktorý zabránil ich zápasu v Trenčíne. Je teda dosť možné, že odložený duel bude aj s Michalovcami v sobotu. 

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)