Najväčší problém sme my sami

2022-04-22 08:46:48

Žofčák by ešte v tejto sezóne mohol predbehnúť Pečovského.

Najvyššia slovenská súťaž má po pondelku nového lídra v historických tabuľkách v počte odohraných zápasov. V dueli Zlaté Moravce - Michalovce (1:1) si 423. čiarku zapísal stredopoliar ViOnu Tomáš Ďubek. Jeho bilancia sa skladá z 315 zápasov v drese Ružomberka a zatiaľ 108 v drese Zlatých Moraviec, pričom 35-ročný tvorca hry Zlatých Moraviec dúfa, že k nim nepridá už len tie tohtosezónne.

Tomáš Ďubek prekonal o jeden štart Viktora Pečovského, ktorý sa pred dvomi rokmi lúčil s aktívnou kariérou na méte 422 zápasov. Ak sa nič mimoriadne nestane, číslo Pečovského by mohol, či mal, ešte počas tejto sezóny vyrovnať a predbehnúť Igor Žofčák. Stredopoliar Michaloviec má na konte 419 zápasov. Diváci na tribúnach štadióna Zlatých Moraviec boli teda svedkovia unikátu, v nejednom súboji sa proti sebe stretli dvaja hráči, ktorí mali na konte spolu 842 zápasov v najvyššej súťaži.

Igor Žofčák po zápase sympaticky vyjadril rešpekt Ďubekovi. "Ďubo je legenda. Legenda legiend. Klobúk dole, 423 zápasov. Viem, čo je za tým. Keď sa k nemu priblížim... Neviem, či ho prekonám, predsa len, je trošku mladší odo mňa," povedal 39-ročný Igor Žofčák. Pravda, Tomášovi Ďubekovi by sa to ako prekvapujúce nezdalo: "Sami ste videli, ako Žofa behal..."

Igor Žofčák na margo jeho slov len pokrčil plecami: "Viete, ako sa hovorí - vek je len číslo... Uvidíme, čo bude ďalej. V každom prípade, zopakujem to, klobúk dole pred ním! Ale aj pred Viktorom Pečovským a ďalšími borcami v našej lige, ktorí nazbierali cez 400 zápasov. To už musíte niečo vedieť."

V tomto ročníku by sa mal Igor Žofčák dostať na métu Viktora Pečovského. Čo bude ďalej? "To neviem. Ťažká otázka. Rozprávame sa aj s majiteľom klubu a s trénerom, čo bude po sezóne, ale ešte sa uvidí. Zatiaľ som tu, zatiaľ plynie táto sezóna. Potom sa uvidí."

Tomáš Ďubek aj Igor Žofčák hrávali v Ružomberku. Štyri roky boli spoluhráči. Ďubek v Liptove pôsobil v rokoch 2004-2014, Žofčák v období 2001-2007. A tak zaznela z radov novinárov otázka, čo im tam dávali jesť, keď sú Exliptáci takí zápasovo dlhovekí. "Ha, ha, nič... Vážne, nebolo to tak ako teraz. Mne dávala mama lečo. Inak to boli základné veci, chlieb, rožky... Odvtedy sa to pohlo inam. Chalani majú obedy, o stravu majú postarané. Samozrejme, tak by to malo vyzerať, ja som len rád. A som rád, že sme spolu prešli cez ružomberský klub. Držíme sa ďalej. Ďubovi držím palce, nech vydrží čo najdlhšie, je pred ním päťstovka."

Mimochodom, už pred nakoniec odloženým zápasom Trenčín - Zlaté Moravce Igor Žofčák Tomášovi Ďubekovi telefonoval. "Ráno pred plánovaným zápasom som mu volal a gratuloval, ale nehrali. Asi to tak malo byť, že tých 423 zápasov oslávime spolu... Vôbec, pokiaľ ide o nás dvoch, myslím si, že problém sme my sami. Keď prekonáme sami seba, nebude problém," usmieval sa kapitán MFK Zemplín.

Tak, ako si v poslednom vzájomnom zápase nič nedarovali Tomáš Ďubek a Igor Žofčák, tak si nič neuľahčili ani oba tímy. Bolo vidieť, že Michalovce túžia po zisku troch bodov, hoci nakoniec bola výprava Zemplínčanov spokojná s jedným. "V prvom polčase sme mali viac z hry my, v druhom Zlaté Moravce, takže to bola asi zaslúžená remíza. V prvom polčase sme mohli niektoré situácie využiť lepšie, v druhom sme zas hrali bez vylúčeného hráča. Sme však spokojní s tým, že sme neodišli naprázdno a sme radi, že máme bodík. Čakajú nás však ešte ďalšie zápasy a chceme v nich bodovať," dodal Igor Žofčák.

Zdroj: denník Šport

Foto: Jozef Bedej