Igor Žofčák naďalej v michalovskom drese!

2022-06-14 17:19:19

Klubová legenda predĺžila zmluvu o ďalší rok.

Skvelá správa pre fanúšikov! Ikona nielen michalovského, ale aj slovenského futbalu Igor Žofčák bude obliekať dres MFK Zemplín Michalovce aj v nasledujúcej prvoligovej sezóne. Skúsený 39-ročný tvorca hry s brilantnou technikou podpísal s materským klubom novú zmluvu platnú do leta 2023. Pre najstaršieho strelca gólu v našej najvyššej súťaži bude blížiaci sa ročník už siedmym v rade v žlto-modrých farbách.

Lídra michalovskej kabíny nemuseli funkcionári dlho prehovárať, aby si predĺžil už beztak bohatú futbalovú kariéru. "Mňa zaujímalo najmä to, či o mňa majú záujem vedenie klubu aj tréner. Všetci zhodne povedali, že áno, preto bolo moje rozhodnutie pokračovať o to ľahšie. Zatiaľ všetko funguje ako má. Dokážem skĺbiť prácu s futbalom aj zdravíčko ešte slúži, a to je hlavné," uviedol nestarnúci Žofi, ktorý má vo svojej zbierke 8 trofejí - s Ružomberkom vyhral slovenskú ligu aj pohár, so Spartou Praha českú ligu a superpohár, so Slovanom Bratislava trikrát slovenskú ligu a raz pohár.

Rodák z Bracoviec (narodený 10. apríla 1983) "vletel" do seniorského futbalu pred vyše dvadsiatimi rokmi - v michalovskom drese debutoval presne 14. októbra 2000 (doma proti Veľkému Šarišu nastúpil v základnej zostave a hral do 77. minúty, vtedajší FK Zemplín VTJ zdolal svojho súpera 4:1) pod vedením trénera Fridricha Bliščáka, keď mužstvo ešte účinkovalo v tretej lige Východ. Mimochodom, v tom čase ešte ani neboli na svete jeho súčasní spoluhráči Matúš Begala, Polydefkis Volanakis, Dávid Petrík, Alejandro Méndez či Zoran Záhradník...

Zakrátko sa talentovaný mladík upísal Ružomberku, potom hral aj za Spartu Praha, Jablonec, Slovan Bratislava, Nyíregyházu a v lete 2016 prišiel návrat do rodného hniezda. Aktuálne má Igor Žofčák na svojom konte 423 štartov v slovenskej lige (v nich nastrieľal 56 gólov), čo ho radí na druhé miesto za bývalého spoluhráča z Ružomberka Tomáša Ďubeka, ktorý je na méte 428 zápasov. Dobrého kamaráta, ktorý pôsobí v Zlatých Moravciach, túži ešte popreháňať. "Stále niekde v hlave mám, že chcem prekonávať rekordy. Je to pre mňa výzva. Stále sa cítim fajn a v mladom kolektíve, ktorý v Michalovciach je, sa cítim aj mladším. Keď si poviem, koľko mám rokov, až sa to ťažko vyslovuje...Verím, že klubu aj mladým hráčom pomôžem," s úsmevom dodal 14-násobný slovenský reprezentant.

Lodivod Norbert Hrnčár na margo zotrvania Igora Žofčáka v kádri poznamenal: "Ako som sa už vyjadril, ešte pred skončením minulého ročníka sme sa so Žofim bavili o jeho ďalšom pôsobení v tíme. Povedal som mu, že budem rád, ak bude pokračovať. Som veľmi rád, že sa to definitívne spečatilo a že s takýmto výnimočným hráčom budem naďalej spolupracovať."

Foto: Róbert Andrejov