Z Montera sa stáva špecialista na rýchle góly

2015-05-20 12:00:00

Opäť skóroval v úvodnej päťminútovke, Michalovce naštartoval za ďalším víťazstvom.

Španielsky legionár Antonio Garcia Montero zaznamenal v sobotu svoj druhý súťažný gól od svojho zimného príchodu do druholigového MFK Zemplín Michalovce, ktorým prispel k ďalšiemu trojbodovému zisku mužstva od Laborca. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, keby sa mu nepodarilo zopakovať rovnaký kúsok ako proti Moldave nad Bodvou. Vtedy aj teraz proti Sencu totiž skóroval už v štvrtej minúte, čím v oboch dueloch naštartoval Michalovčanov za víťazstvami. Môžeme tak smelo napísať, že z Montera sa stáva špecialista na rýchle góly.

Je motivovaný

V sobotňajšom súboji so súperom od Seneckých jazier skóroval po štandardnej situácii, keď už hosťujúci Ngeyitala si skoro vrazil loptu do vlastnej siete, ale obrana ju ešte dokázala odvrátiť, ale iba k rodákovi z Écije, ktorý ju zblízka poslal do brány. „Do každého zápasu nastupujem veľmi motivovaný a od prvých sekúnd sa snažím hrať aktívne, napádať súpera, aby urobil nejakú chybu. Stále chcem streliť gól, preto som veľmi rád, že sa mi opäť podarilo tak skoro rozvlniť sieť,“ rozhovoril sa španielsky stredopoliar s dobrou ľavačkou, pre ktorého doterajšie dva góly v michalovskom drese neboli vôbec výnimočné. „Keď som hral ešte vo Valladolide či Getafe, tak tiež sme sa snažili vysoko napádať protihráčov, aby sme čím skôr otvorili skóre, preto som už také rýchle góly dal aj v minulosti,“ uviedol Montero.

Dôležité sú body

Celok z metropoly Zemplína aj vďaka „Tonimu“, ako Montera všetci familiárne nazývajú, získal proti Sencu ďalšie nesmierne cenné body v boji o postup do prvej ligy, keď vyhral 2:0. „Nehrali sme veľmi dobre, hoci sme chceli divákom ukázať pekný futbal, ale teraz sú pre nás dôležité body, ktoré nemôžeme strácať, lebo chceme postúpiť,“ vyjadril sa 23-ročný šikovný futbalista. Po dvoch domácich zápasoch sa hráči MFK Zemplín počas najbližšieho víkendu predstavia už na súperovom ihrisku, keď v sobotu nastúpia v Šali. Montero proti nej v prvom dueli, ktorý žlto-modrí vyhrali 4:0, kvôli zraneniu nehral, súboj si pozrel len z tribúny. „Každý zápas do konca sezóny pre nás bude ťažký, čakajú nás silní súperi. V Šali musíme hrať pokojne svoju hru a premeniť nejakú šancu. Ideme tam s cieľom vyhrať.“ 

Zdroj: denník Korzár