Na úvod sezóny víťazstvo nad nováčikom

2022-07-15 17:48:26

Oba góly proti Banskej Bystrici sme strelili z penalty.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vstúpili do svojej ôsmej sezóny v najvyššej súťaži víťazstvom. Na svojom trávniku si poradili s nováčikom MFK Dukla Banská Bystrica 2:0, keď o troch bodoch rozhodli po zmene strán, kedy sa presadili Matúš Marcin a Igor Žofčák. Obaja skórovali z pokutového kopu, prvý bol nariadený za faul, druhý za ruku.

Michalovčania začali aktívne a od úvodu sa nasťahovali na polovicu Dukly. Už v 8. minúte z výhodnej pozície minul bránu Kanu. V 24. minúte pohrozil zo štandardky hosťujúci Polievka, ale Száraz bol pripravený. Vzápätí sa zaskvel aj brankár Dukly Hruška, ktorý vyrazil bombu Adlera Da Silvu. V 38. minúte si poradil aj so strelou Marcina, o štyri minúty výborne zasiahol i proti zakončeniu Peňu. A keď sa v 44. minúte neujali ani nožničky Adlera Da Silvu, ktoré skrotil Hruška, išli tímy do kabín za bezgólového stavu.

Druhý polčas otvoril tiahlou strelou Banskobystričan Ľupták, avšak bránu tesne minul. V 54. minúte fauloval Záhumenský vo vlastnej šestnástke Jánošíka a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. K penalte sa postavil Marcin a strelou do stredu brány vsietil otvárací gól jubilejného 30. ročníka prvej ligy - 1:0. Po inkasovanom góle hostia ožili a poriadne začali podkurovať domácej obrane. Najbližšie k vyrovnaniu bol kapitán Dukly Polievka, ktorý v 65. minúte trafil žrď. Zemplínčania krušné chvíle prežili a v závere poistili svoje víťazstvo. A to vďaka VAR-u, ktorý im v 88. minúte prisúdil druhý pokutový kop za predchádzajúcu ruku Kupčíka. Tentoraz bol exekútorom penalty Žofčák, ktorý s prehľadom upravil na 2:0.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)

Góly: 54. M. Marcin (11 m), 88. I. Žofčák (11 m)

Rozhodovali: Smolák - Vitko, Roszbeck; 1168 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - M. Begala, Kanu (60. Slebodník), Peňa (84. F. Vaško) - M. Marcin (84. D. Magda), Adler Da Silva, L. Jánošík (67. I. Žofčák)

MFK DUKLA: M. Hruška - Migaľa, Kupčík, Prikryl, Záhumenský – B. Ľupták, Willwéber - Faško (67. A. Slávik), Gašparovič (76. Franko), Polievka - Depetris

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Som spokojný s výsledkom, ale aj s tým, ako sme sa k nemu dopracovali. Bolo tam nasadenie, emócia z našej strany, teda to, čo sme chceli pred zápasom, aby sme strhli aj divákov, že ideme za víťazstvom, to sa aj udialo. To je môj najväčší poznatok z tohto zápasu. Posily, teda noví hráči, ktorí nastúpili, podali dobrý výkon. Sme radi, že sme ich angažovali, a podľa mňa pôjdu ešte herne nahor. Góly boli síce z penált, ale donútili sme súpera k chybám, hlavne pri tej prvej jedenástke. Mali sme tam aj viacero nábehov, kolmých akcií, mohli sme dať gól z hry v prvom polčase, ale radi sme za výhru aj po góloch z penált."

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: "V prvom polčase sme pôsobili zakríknuto, boli sme nervózni, strácali sme ľahké lopty, najmä v stredovej zóne a pri prechode do útoku. Súper mal potom z toho nejaké šance. V druhom polčase sme sa po inkasovanom góle zdvihli a predviedli sme hru, ktorou by sme sa mohli prezentovať. Z chalanov opadla nervozita. Mali sme tam náznaky šancí, bohužiaľ sme nedali gól a prehrali sme. Bola tam aj žrď, ktorú nastrelil Robo Polievka, práve on potiahol viac našich akcií, mali sme tam viacero zaujímavých situácií, ale nevyťažili sme z nich gól. V mužstve máme skúsených hráčov, takže nemáme prečo byť zakríknutí a musíme hrať už od prvej minúty aktívne."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. júla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (2. kolo, v Poprade)

Sobota 30. júla o 18.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (3. kolo)

Piatok 5. augusta o 20.30 hod.: Trenčín - Michalovce (4. kolo)

Foto: Róbert Andrejov