Ambiciózny súper s domovským stánkom v Poprade

2022-07-22 18:31:28

Slovo o našom najbližšom súperovi.

Našim druhým súperom v novom ročníku Fortuna ligy bude MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý vlani skončil o jednu priečku vyššie ako my, na ôsmom mieste. Liptáci vlani dosiahli rovnako ako my 40 bodov, o tom, že skončia na ôsmom mieste nakoniec rozhodol jediný gól vo vzájomných zápasoch. Zápas sa odohrá v Poprade, kde je momentálny domovský stánok Liptákov. Ich štadión nevyhovuje prísnym kritériám Únie ligových klubov.

Liptáci urobili cez leto viacero zmien. V prvom rade tá najdôležitejšia sa udiala na trénerskom poste, kde skončil Marek Petruš. Ten odišiel trénovať prešovský Tatran. Na jeho miesto angažoval MFK Jozefa Kostelníka, bývalého trénera práve Prešova, ktorý naposledy viedol Skalicu. Nové kontrakty v klube podpísali stredopoliari Tomáš Gerát a Ľuboslav Laura, káder rozšírili aj bývalí ligoví hráči zo Senice, či Serede (Mihál, Totka/Groger). Zaujímavým príchodom môže byť aj stopér Nečas zo Zlína, či útočník Peter Ďungel z Ružomberka. Naopak, tím opustil obranca Krčík, ktorý odišiel do Karvinej. V tíme už nie sú ani František Pavúk (Košice) a Juraj Švec či Patrik Pinte, ktorým skončilo hosťovanie z Dunajskej Stredy či Zlatých Moraviec. Najväčšou stratou je ale absencia lídra ofenzívy Richarda Bartoša, ktorý sa nedávno podrobil operácii kolena. V tíme sú iba štyria legionári, z toho sú dvaja brankári. Tréner Kostelník môže využiť služby českých golmanov Dominika Sváčeka s Denisom Grogerom a ich krajana, stopéra Martina Nečasa. K dispozícii je aj srbský obranca Mihajlo Popovič.

S Liptovským Mikulášom sa v lige stretneme po štvrtýkrát. Zatiaľ máme s lanským nováčikom vyrovnanú bilanciu dvoch výhier a dvoch prehier. Vlani sme ho najskôr zdolali po góloch Igora Žofčáka a Wisdoma Kanuho 2:1 a v základnej časti sme vyhrali aj pod Tatrami, keď o našej výhre v nadstavenom čase rozhodol Matej Trusa. Liptáci nám prehry vrátili v nadstavbe a to aj s úrokmi. Doma nás zdolali 3:1 a potom vyhrali 2:1 aj v Michalovciach. Práve jediný gól rozhodol, že skončili na ôsmom mieste a po vyradení Serede si mohli zahrať baráž o Európsku konferenčnú ligu. Liptáci v prvom kole siahali na body. V Dunajskej Strede viedli po góle Adriana Kačeríka z 57. minúty, no náskok neudržali. Za šesť minút otočili výsledok Krstovič a Kružliak.

Káder MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Doterajšie vzájomné zápasy