Jedenástkové trápenie takmer s ďalším zárezom

2022-07-26 20:42:20

Návrat Denníka Šport k našej remíze v Poprade.

V treťom vzájomnom zápase po sebe zahrávali hráči Liptovského Mikuláša jedenástku proti Michalovciam. V minulom ročníku sa Liptáci celkom vytrápili s pokutovými kopmi. Zahrávali ich sedem, no premenili iba štyri. Raz zlyhal proti Žiline Bartoš a dvakrát Staš (proti Michalovciam a Pohroniu).

Nechýbalo veru veľa, aby sa k nim pridal i Rastislav Václavík. Jedenástku zahral katastrofálne. Ako keby chcel v prvom rade trafiť bránku. Málo razantne, po zemi a do stredu bránky! „Bola pri nej aj veľká dávka šťastia. Plánoval som ju kopnúť do stredu brány, no lopta mi trochu skĺzla, išla po zemi a tým, že pršalo, to skĺzlo i brankárovi. Našťastie skončila v sieti,” odfúkol si stredopoliar Liptovského Mikuláša, ktorý na jedenástku ani nebol určený. Naposledy bol v trojici na exekúciu, keď Tomáš Staš zahodil jedenástku proti Pohroniu. Následne proti Michalovciam Dragan Andrič nezaváhal. Ten však už v mužstve nie je. „Teraz som si zobral loptu ja. Bolo to na mne alebo na Aďovi Kačeríkovi. Veril som si. Pred zápasom som si vravel, že keď bude jedenástka, zoberiem loptu a premením ju. Bol som nabudený, že lopta prejde do siete. Spadol mi však veľký kameň zo srdca,” priznal Rastislav Václavík.

Brankár Benjamín Száraz sa chcel hodiť po svojej pravej ruke, no v poslednom okamihu zostal stáť na čiare a nie veľmi prudkú loptu chcel vykopnúť ľavou nohou, no nastavil ju tak, že lopta sa od nej odrazila do bočnej siete. „Takmer som ju mal. Naštudovali sme si ho. Domáci hráč mi aj po zápase povedal, že loptu chcel poslať do stredu bránky, ale hore, čo som aj čakal. Šmykol sa však a, žiaľ, skončilo sa to tak, ako skončilo. V tom góle mám prsty aj ja, lebo som loptu nevyrazil lepšie. Na druhej strane nemyslím si, že keby nepršalo, tak by som chytil túto jedenástku. V počasí to nebolo,” vyjadril sa michalovský brankár Benjamín Száraz, ktorý mužstvo neraz podržal. Zemplínčania však zahadzovali i nemožné. To, čo za jeden zápas nepremenili Marcin, Jeřábek, Adler či Mendez, sa len tak nevidí. „Remíza je v konečnom dôsledku spravodlivá, ale mali sme viac šancí. Musíme si zachovať chladnú hlavu, mať viac pokoja pri zakončení a premieňať ich,” dodal Benjamín Száraz.

Zdroj: Denník Šport.