S majstrom chcú žlto-modrí bodovať

2022-07-29 15:36:33

Duel tretieho kola sa mal uskutočniť v Michalovciach, nakoniec sa bude hrať na Tehelnom poli.

Na tomto mieste sme mali písať o tom, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce budú chcieť na domácom trávniku zlomiť posledného súpera, ktorého vo Fortuna lige ešte neporazili. V doterajších devätnástich dueloch v najvyššej súťaži dosiahli so Slovanom Bratislava len tri remízy, zvyšných šestnásť duelov prehrali.

V zápase tretieho kola tejto sezóny by išli v domácom prostredí s jasným cieľom ešte viac zlomiť Bratislavčanov. Nakoniec sa ale duel po dohode klubov uskutoční na Tehelnom poli, čo ale z cieľov Michalovčanov nič neberie. Či v Michalovciach, alebo v hlavnom meste, so Slovanom chcú bodovať!

Pracovali na koncovke

Ešte sa ani raz vo Fortuna lige nestalo, že pred vzájomným duelom boli Michalovčania v tabuľke vyššie, ako Slovanisti. Aktuálne po dvoch kolách patrí Zemplínčanom so štyrmi bodmi výborné druhé miesto, Slovan má o bod menej a je až piaty. „Určite by sa nám hralo lepšie doma. Slovan by to mal v súčasnej situácii o to ťažšie, žeby sem musel cestovať, no chceli sme im pomôcť. Berieme to ako pomoc celému slovenskému futbalu. Nič to ale nemení na našich plánoch. Chceme Slovan potrápiť a bodovať aj v treťom zápase v rade. My do zápasu pôjdeme dobre pripravení. Nemáme sa čoho báť a nemusíme byť pod tlakom. Slovan má svoje starosti, my svoje. Každý z nás je určite v hlave nastavený tak, že s nimi môžeme bodovať a keď každý odovzdá na ihrisku maximum, je dosť možné, že sa to stane,“ zdôraznil útočník MFK Zemplín Michalovce Matúš Marcin. Ten je vôbec prvým strelcom gólu v najvyššej Fortuna lige v sezóne 2022/23. Marcin skóroval v predohrávanom zápase prvého kola s Banskou Bystricou, keď premenil jedenástku (2:1). Michalovský útočník sám dobre vie, kde je momentálne najväčší problém tímu. „Tak ako stále sa trápime v koncovke. Bolo to tak aj v Liptovskom Mikuláši, kde sme remizovali 1:1. Myslím si, že sme mali viac šancí a mohli sme aj vyhrať,“ pokračuje „Mata“, ktorý je spokojný so štyrmi získanými bodmi, ale... „Krajšie by to bolo, keby ich bolo šesť,“ reaguje michalovský útočník.