Vaško: Zápas sa hrá 90 minút, nie iba 45

2022-08-07 09:28:11

Žlto-modrí vyšli druhýkrát po sebe bodovo naprázdno.

Aj keď futbalisti MFK Zemplín Michalovce dokázali skórovať aj v treťom zápase na súperovej pôde, na bodový zisk to znovu nestačilo. V piatkovej televíznej predohrávke 4. kola Fortuna ligy podľahli na Sihoti domácemu Trenčínu 1:3. A treba povedať, že zaslúžene. Žlto-modrí nenadviazali na výkony z predošlých stretnutí a predovšetkým v druhom polčase ani zďaleka nehrali tak, ako dokážu.

„Určite pociťujeme sklamanie, tento zápas sme potrebovali zvládnuť lepšie. V prvom polčase sme mohli po inkasovanom góle duel otočiť vo svoj prospech, ale to sa nám nepodarilo. Po zmene strán to bolo z nasej strany zlé,“ triezvo zhodnotil neúspešné vystúpenie pod hradom Matúša Čáka Filip Vaško, ktorý v druhom súboji po sebe nastúpil na poste defenzívneho stredopoliara.

Ako už rožňavský rodák naznačil, Michalovčania mohli v prvom dejstve nakloniť misky váh na svoju stranu. Síce nezachytili začiatok, keď inkasovali už v 5. minúte z hlavy Artura Gajdoša, potom však vyrovnali zásluhou Adlera Da Silvu, ktorý v 18. minúte premenil pokutový kop, a mali aj ďalšie tutovky. V 24. minúte Adler zahodil šancu, aká sa zahodiť ani nedala, a v závere polčasu chýbali krížnej strele Matúša Marcina centimetre.

Po návrate zo šatní už bolo na ihrisku iba jedno mužstvo – trenčianske. Domáci potrestali „hrnčárovcov“ za ich mdlý výkon dvoma gólmi, aj keď ten posledný padol až v štvrtej minúte nadstaveného času. Aj pred týždňom na Slovane doplatili na slabučký druhý polčas. Vtedy inkasovali od majstra štyri góly, teraz od AS dva. „Potrebujeme byť koncentrovaní počas celého zápasu, dodržiavať taktické pokyny a hrať svoju hru. V Trenčíne, ako aj proti bratislavskému Slovanu, diktovali tempo hry v druhom polčase súperi a doplatili sme na to.“

Po štyroch odohraných kolách majú Michalovčania na svojom konte štyri body, ktoré získali ešte v úvodných dvoch zápasoch. Aké ponaučenie si treba vziať z posledných dvoch neúspešných duelov? „Každý zápas má 90 minút plus nadstavený čas a nie iba 45. Určite si v budúcom týždni rozoberieme súboj v Trenčíne a budeme chcieť v ďalšom zápase eliminovať chyby, ktoré sme robili,“ vyjadril sa Filip Vaško, ktorý vo štvrtok 11. augusta oslávi 23. narodeniny.

Tri dni po jeho sviatku – v nedeľu o 18. hodine – sa MFK Zemplín konečne predstaví doma, keď privíta bronzový celok uplynulého ročníka a aktuálneho víťaza Slovnaft Cupu FC Spartak Trnava. „Potrebujeme podať bojovný tímový výkon a urobiť menej chýb ako súper. Určite to bude ťažký zápas, ale urobíme všetko pre to, aby body ostali doma. Verím, že bude dobrá atmosféra aj na tribúnach a že nám diváci dopomôžu k lepšiemu výkonu,“ zaželal si Filip Vaško.

Foto: Peter Kapusta