Od Žitavy s plným bodovým ziskom!

2022-09-17 16:21:00

Výhru žlto-modrých zariadil Michal Jeřábek.

Tretie víťazstvo v prebiehajúcej majstrovskej sezóne a premiérové na súperovom ihrisku zaknihovali v sobotu večer futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V dôležitom stretnutí 11. kola Fortuna ligy na trávniku tabuľkového suseda zo Zlatých Moraviec triumfovali zverenci kormidelníka Norberta Hrnčára, ktorý kvôli červenej karte dosledoval zápas z tribúny, najtesnejším rozdielom 1:0. Tri body žlto-modrým zariadil český stopér Michal Jeřábek, ktorý vsietil prvý gól v michalovskom drese. Veľkú zásluhu na výhre má aj brankár Bejnamín Száraz, ktorý v závere zneškodnil pokutový kop!

Zemplínčania boli v prvom dejstve lepším mužstvom a už v 9. minúte ich mohol poslať do vedenia Jánošík, ktorý po Marcinovom tečovanom centri na zadnej žrdi v ťažkej pozícii minul prázdnu bránu. Ten istý hráč o osem minút neskôr strieľal zo šestnástky nad Lukáčovu bránu. Oveľa bližšie ku gólu bol v 18. minúte Marcin, ktorý po rohovom kope a nacvičenom signáli opečiatkoval žrď. Odmeny za aktivitu sa hráči MFK Zemplín dočkali v 22. minúte po ďalšom rohovom kope. Jánošík našiel na prvej žrdi Jeřábka a ten hlavou rozvlnil sieť - 0:1. Vo zvyšnom priebehu úvodného polčasu sa hralo prevažne medzi šestnástkami a diváci nevideli žiadnu vážnejšiu príležitosť, či už na jednej alebo druhej strane.

Viac vzruchu bolo po prestávke. Hneď v úvode strieľal Pintér vedľa ľavej žrde Szárazovej svätyne. V 61. minúte vzbĺkli vášne na michalovskej striedačke po jednom z verdiktov rozhodcu, ktorý po červenej karte vykázal na tribúnu hlavného trénera Norberta Hrnčára. Potom strieľal hosťujúci Adler vysoko nad bránu a hlavičku domáceho Almeidu skrotil Száraz. Zlatomoravčania sa snažili vyrovnať, ale z platonického tlaku si nedokázali vypracovať žiadnu gólovú šancu. Až v 77. minúte im vyrovnanie takmer darovali sami Michalovčania. Njie urobil chybu vo vlastnej šestnástke, fauloval Niarchosa a rozhodca nariadil pokutový kop. Sám faulovaný však z bieleho bodu neuspel, keďže smer jeho strely vystihol Száraz, ktorý zmaril aj dorážku Horáka. V 86. minúte mohol výhru hostí poistiť Adler, ale z uhla len tesne minul bránu.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 22. Jeřábek

ŽK: 41. T. Ďubek, 88. Šuvalija - 43. Njie, 53. L. Jánošík, 63. Peňa

Rozhodovali: Ochotnický - Hrmo, Kuba; 756 divákov

FC VION: P. Lukáč - Almeida, M. Bednár, Pintér (75. Horák), Šuvalija, Suľa - Mondek, Múdry, Duga, P. Pinte - T. Ďubek (57. Niarchos)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, F. Vaško, Méndez - Kanu (81. I. Žofčák), Njie, Peňa (72. T. Slebodník, 90+. Ranko) - M. Marcin, Adler Da Silva, L. Jánošík (81. M. Begala)

Hlasy trénerov:

Ján Kocian (tréner Zlatých Moravciec): "Tento zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Na Michalovce sme si verili. Pripravovali sme sa zodpovedne, hlavne však prvý polčas sme nehrali dobre. Samozrejme, dostali sme gól ako inak po štandardnej situácii. Druhý polčas sme zmenili rozostavenie, no dať gól je pre nás momentálne dosť náročné. Dnešný tlak bol platonický. Vypracovali sme si málo šancí, ale nakoniec nedáme gól ani z 11-tky. Uvítame reprezentačnú prestávku. Musíme sa dať dohromady hlavne zdravotne. To však nie je žiadna výhovorka."

Richard Höger (asistent trénera Michaloviec): "Sme radi, že sme tento zápas zvládli herne, ale aj výsledkovo. Po ťažkom covidovom týždni sme mali obavy, ako to chlapci zvládnu hlavne fyzicky. Prvý polčas sme boli herne lepší. Išli sme do vedenia. Mohli sme pridať aj druhý gól. Do druhého polčasu domáci zmenili rozostavenie. Nakoniec sme mali aj šťastie, že súper nepremenil 11tku. Boli by sme spokojní aj s bodom. Nakoniec však berieme všetky tri, s čím sme veľmi spokojní."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. októbra o 18.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (12. kolo FL)

Sobota 8. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (13. kolo FL)

Streda 12. októbra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (14. kolo FL)