S vicemajstrom sme sa doma rozišli zmierlivo

2016-05-13 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Zemplínčania remizovali so Slovanom Bratislava 1:1, za žlto-modrých sa gólovo presadil Dominik Kunca.

Michalovskí futbalisti na vlastnej pôde obrali o body veľkého favorita. V piatkovom súboji predposledného 32. kola Fortuna ligy remizovali Zemplínčania 1:1 (1:1), keď na úvodný gól Tamása Priskina dokázal odpovedať Dominik Kunca. Boj o udržanie však stále pokračuje, pretože Skaličania na "domácom" senickom trávniku zdolali gólom z nadstaveného času Dunajskú Stredu 2:1 a kolo pred koncom strácajú na MFK Zemplín dva body.

Pred skvelou vyše 4-tisícovou kulisou sa hral bojovný futbal. Favorizovaní hostia mali výborný vstup do zápasu, keď sa im podarilo skórovať hneď z prvej strely na bránu. V 3. minúte stratili domáci loptu na svojej polovici, spoza šestnástky sa do nej oprel maďarský reprezentant Priskin a hoci si Kelemen na ňu siahol, gólu nezabránil - 0:1. Potom sa v Michalovciach rozpršalo a hra sa väčšinou odohrávala medzi šestnástkami. Až tesne pred uplynutím polhodiny si Zemplínčania vypracovali prvú gólovú príležitosť, priamy kop z takmer 30 metrov rozohral Lukič na krátko so Sedlákom, ktorého tvrdú strelu k žrdi s námahou vyrazil brankár Greif. V 37. minúte po kontakte s Lukičom zostal ležať v šestnástke gólman belasých, rozhodca hru neprerušil, čo využil na strelenie vyrovnávajúceho gólu Kunca - 1:1. V nadstavenom čase úvodného dejstva domáci pohrozili opäť: po dlhom autovom vhadzovaní Šimčáka sa k odrazenej lopte dostal Danko, ktorého volej presvišťal tesne vedľa pravej žrde slovanistickej brány.


Ani v druhom polčase sa obraz hry veľmi nezmenil. Mužstvo z hlavného mesta bolo futbalovejším tímom, domáci pre zmenu vynikali bojovnosťou. V 58. minúte dal znova o sebe vedieť Priskin, ktorého parádna strela z priameho kopu skončila na brvne Kelemenovej svätyne. Priskin bol ku gólu veľmi blízko aj o šesť minút neskôr, keď sa z vnútra šestnástky snažil obstreliť Kelemena, ale skúsený brankár jeho úmysel vystihol. Kelemen bol v pohotovosti aj v 72. minúte. Aktívny Kubík poslal do šance Podaného, ktorého však skvelý Kelemen vychytal. V záverečnej štvrťhodine sa hra prelievala z jednej strany na druhú, oba celky sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale do výraznejšej šance sa už nedostali. V nadstavenom čase ešte domáci zahrávali rohový kop, po ktorom však Greifa neohrozili, a tak sa súboj skončil spravodlivou remízou.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Góly: 37. D. Kunca - 3. Priskin

ŽK: 21. D. Kunca, 40. T. Sedlák, 56. S. Danko, 79. Morlacchi - 10. De Kamps

Rozhodovali: Horváth - E. Weiss, Žákech, 4125 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Sviarchynski, Khubutia, Morlacchi, Šimčák (83. Grič) - T. Sedlák - D. Kunca, S. Danko, Lukič (64. Bayón), M. Koscelník - F. Serečin (74. M. Hamuľak)

ŠK SLOVAN: Greif - J. Kotula, Sekulič, Simovič, Podaný - Scott - Crnkič, De Kamps, Savičevič (70. Pliatsikas), F. Kubík - Priskin (68. K. Kele)

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 20. mája o 20.30 hod.: Michalovce - Žilina (33. kolo)