V sobotu opäť doma, cieľom bodovať naplno

2022-10-21 14:46:40

Michalovčania odohrajú v sobotu štvrtý domáci duel za dva týždne.

Aj keď sa v nedávnych dňoch skloňovala nepriaznivá séria michalovských futbalistov so Slovanom Bratislava, Zemplínčania ťahajú zlú šnúru zápasov aj s Trenčínom. S ním zvíťazili z posledných ôsmych duelov iba raz a celková bilancia sa tak preklopila na hráčov spod hradu Matúša Čáka. Tí vo vzájomných dueloch zdolali Michalovčanov osemkrát, remizovali štyrikrát a sedemkrát ťahali za kratší koniec. Zmeniť a vyrovnať to môžu Michalovčania v sobotu, kedy AS privítajú na svojom trávniku (začiatok o 15.00 hod.). V dueli pätnásteho fortunaligového kola im pôjde nielen o vyrovnanie série, ale hlavne o to, aby sa priblížili k brehom prvej šestky. To im zaručí iba víťazstvo!

Michalovčania súbojom s Trenčínom zakončia sériu domácich duelov. Z troch získali iba tri body, takže aj preto potrebujú bodovať naplno. Po nešťastnej prehre s Liptovským Mikulášom (1:2) prišlo herné obrodenie, ktoré prinieslo víťazstvo v dohrávke desiateho kola nad Podbrezovou. Zemplínčania podali dobrý výkon aj v nedeľu proti Slovanu Bratislava, v rámci štrnásteho kola s ním ale prehrali 0:1, no za výkon sa hanbiť nemuseli. „Boli by sme určite radšej, keby sme z toho vyťažili viac bodov. Čo sa týka prístupu, verím, že na to môžeme nadviazať a v ďalších dueloch, ktoré nás čakajú do konca jesene získame viac bodov,“ rozhovoril sa pravý obranca tímu Juraj Kotula. Na jeho slová nadväzuje aj stopér, či stredný záložník Filip Vaško. „S troma bodmi nie sme spokojní. Mrzí prehra s Mikulášom. Tento zápas sme výsledkovo nezvládli. Potom prišli lepšie zápasy, hlavne čo sa týka výkonov. Teraz nás čaká zápas, ktorý musíme zvládnuť hlavne výsledkovo. Musíme nadviazať na hru z duelov s Podbrezovou a Slovanom, a tú premeniť na dobrý výsledok.“

Zemplínčania veľmi dobre zareagovali na prehru s Mikulášom. Proti Podbrezovej a Slovanu podali diametrálne odlišné výkony. Najskôr zdolali možného „čierneho koňa“ súťaže, ktorému pripravili tretiu prehru v rade a potom „kusali“ aj majstra. Ten sa musel na tri body poriadne nadrieť. „Výkon samozrejme teší, no čo z toho, keď nám body chýbajú,“ reaguje Juraj Kotula. „Ako hovorím, musíme sa odraziť od tých posledných zápasov a hlavne výsledkovo zvládnuť sobotňajší zápas s Trenčínom,“ pokračuje Filip Vaško, podľa ktorého slov chcú Michalovčania v sobotu zabodovať doma naplno. „Už na začiatku tohto týždňa sme si povedali jasne, že neberieme nič iné, ako tri body. Chceme zvíťaziť a opäť sa posunúť v tabuľke.“ V poslednom vzájomnom zápase vo štvrtom kole tejto sezóne zvíťazili na Sihoti domáci 3:1. Priebeh zápasu bol podobný, ako vo viacerých dueloch Zemplínčanov v tejto sezóne. V prvom polčase mali možnosti zlomiť duel na svoju stranu, nevyužili ich a v druhom dejstve pykali za svoje chyby. „Duel tam rozhodli viaceré aspekty. Chýbali nám viacero vecí. Keby sme podali také výkony, ako v posledných dvoch dueloch s Podbrezovou a Slovanom, asi by sme tam vtedy neprehrali,“ presvedčivo konštatuje Juraj Kotula a k sobotňajšiemu súperovi dodáva. „Trenčínu sa v poslednej dobe darí. Bodovali v posledných troch dueloch, pred dvoma týždňami zdolali Slovan 4:0.  Kvalita v tomto tíme teda určite je, my ju ale máme tiež, hráme doma a chceme zabodovať naplno,“ dodal na záver Juraj Kotula.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)