Domácu sériu sme zakončili víťazstvom

2022-10-22 13:47:01

Triumf nad Trenčínom zariadili Kanu a Adler Da Silva.

V poslednom zo štyroch domácich stretnutiach v rade michalovskí futbalisti nezaváhali. V sobotu popoludní zdolali žlto-modrí v 15. kole Fortuna ligy Trenčín 2:0, keď sa strelecky presadili v druhom polčase Wisdom Uda Kanu a Adler Da Silva Parreira. Zverenci trénera Norberta Hrnčára dosiahli piaty triumf v sezóne a v tabuľke im patrí deviata priečka s trojbodovou stratou na šiestu Banskú Bystricu.

V prvom polčase boli aktívnejší hostia, ktorí hneď v úvode pohrozili hlavičkou Kupusoviča, tú však chytil Száraz. V 10. minúte si michalovský brankár poradil aj so strelou Gajdoša a o dve minúty musel vytlačiť na roh aj nebezpečný pokus Soaresa. Michalovčania neboli vpredu veľmi nebezpeční, ich útočné akcie sa zväčša končili už v zárodku, a tak nečudo, že v prvej 45-minútovke nenamierili medzi tri žrde ani raz. Trenčania v závere ešte dvakrát pohrozili. Najprv v 41. minúte hlavička Ďurišku po rohovom kope skončila na pravej žrdi a v 44. minúte Gajdoš z výbornej pozície netrafil bránu.

Po prestávke sa obraz hry zmenil. Východniari vstúpili do druhého polčasu ako pokropení živou vodou a hneď v 46. minúte otvorili skóre, keď sa po Peňovom centri hlavou presadil Kanu - 1:0. Domáci boli naďalej aktívni, krátko po góle strieľal aj Vaško, ale Kukučka bol pripravení. V 54. minúte vytiahol gólman AS skvelý zákrok pri zakončení Kanua a o štvrťhodinu neskôr vyrazil aj Marcinovu strelu, následnú dorážku poslal Jánošík vedľa brány. Trenčín mohol domácich potrestať v 73. minúte, keď Emeka hlavou len tesne minul, a o minútu neskôr krásny priamy kop Bainoviča vytlačil Száraz do brvna. V 81. minúte Zemplínčania poistili svoje víťazstvo zásluhou striedajúceho Adlera, ktorý strelou presne k žrdi upravil na 2:0.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 46. Kanu, 81. Adler Da Silva

ŽK: 74. Njie, 75. M. Marcin, 90+. T. Slebodník - 80. Bainovič

Rozhodovali: Gemzický - Jánošík, Zemko; 603 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Kotula, Ranko, Méndez - Peňa (89. T. Slebodník), Njie, F. Vaško - M. Marcin, Kanu (81. M. Begala), L. Jánošík (73. Adler Da Silva)

AS: Kukučka - Yem (55. Mičuda), Pires, Ďuriška, Kozlovský – Lavrinčík (68. Sulaeman), Bainovič, A. Gajdoš – M. Kmeť (68. C. Ramirez), Kupusovič (55. Emeka), Soares (83. Demitra)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Prvý polčas z našej strany bol nervóznejší a nesúrodý, strácali sme ľahké lopty. Dôležité bolo, že sme vzadu udržali nulu, lebo Trenčín v posledných zápasoch strelil štyri góly Slovanu, tri Skalici a štyri Trebišovu. V druhom polčase sme to rozbalili a predviedli sme viacero fantastických akcií. Mali sme veľa gólových situácií a možností, mohli sme zápas uzavrieť skôr. Veľmi sa tešíme z víťazstva proti nepríjemnému súperovi. Z pohľadu celého zápasu je to zaslúžené víťazstvo."

Marián Zimen (tréner Trenčína): "Do zápasu sme vstúpili dobre, držali sme sa plánu, s akým sme sem prišli. Vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, avšak neboli sme efektívni. Do druhého polčasu sme nevstúpili tak, ako by sme si predstavovali, hneď sme inkasovali gól a odišla nám väčšia kvalita a trpezlivosť, aby sme zápas ešte zdramatizovali. Súper zaslúžene zvíťazil, my ideme domov bez bodu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 25. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 5. novembra o 15.00 hod.: Skalica - Michalovce (17. kolo FL)

Sobota 12. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Žilina (18. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov