Tri body aj pre „hroťáka” Félixa

2022-10-25 09:36:41

Ikona Michaloviec Igor Žofčák sa stal druhýkrát otcom.

Michalovčania nastupovali na stretnutie proti Trenčínu vediac, že klubová ikona Igor Žofčák sa teší z narodenia syna. Preto mali o motiváciu navyše popasovať sa o víťazstvo a na diaľku mu tak zagratulovať.

Na poisťovací druhý gól si pripísal asistenciu Michal Ranko. Stopér MFK Zemplín centroval takmer z bránkovej čiary na Adlera, a ten strelou k žrdi spečatil víťazstvo. Kde tam zablúdil? „Z polovice ihriska sme zahrávali štandardku. Lopta prepadla medzi hráčov a aj so šťastím sa poodrážala k Matúšovi Marcinovi, ktorý mi ju posunul k čiare. Ja som v šestnástke našiel Adiho, ktorý si odskočil a skóroval,” tešil sa z nezvyčajnej asistencie Michal Ranko. Pre rodáka z Trenčína a bývalého hráča AS to bol zápas so zvláštnym nábojom. Navyše mal premiérovo nového parťáka v stopérskej dvojici Juraja Kotulu. „Zo začiatku sme si na seba museli zvyknúť, no postupom času sme v druhom polčase uhrali i ťažké súboje, čo nám veľmi pomohlo. Pre nás bolo dôležité vyhrať, a to sa nám podarilo. Celé mužstvo chcem pochváliť za to, ako bojovalo a chcelo zvíťaziť,” dodal kapitán Michal Ranko.

Hostia zanechali na Zemplíne dobrý dojem, v prvom polčase boli lepším tímom. Navyše dvakrát trafili aj konštrukciu bránky. Najprv žrď Lukáš Ďuriška a potom brvno utešeným priamym kopom Filip Bainovič. „Myslím si, že duel rozhodol rýchly gól na začiatku druhého polčasu. Zápas sa úplne zmenil. Hrali sme viac útočne, a tak sme veľmi otvorili defenzívu. Chceli sme potiahnuť úspešnú sériu a posunúť sa v tabuľke vyššie. Prehra nás mrzí, ale určite nevešiame hlavy,” konštatoval Lukáš Ďuriška.

Na zápase chýbal Igor Žofčák, bol v Bratislave pri priateľke Vanesse, ktorá mala každú chvíľu priniesť na svet ich potomka. „Félix sa narodil ešte v piatok 21. októbra o 23.54 h, teda tesne pred polnocou,” vysypal prvé čísla Igor Žofčák a pokračoval: „Vážil 4170 gramov a meral 54 cm.” Malý valibuček má veru pekné miery. Až sme Igora podpichli, že s takými veru na kreatívneho stredopoliara, akým je jeho otec, nevyzerá. Skôr ho predurčujú na stopérsky post. „Hroťák, hroťák,” hneď mal jasno v rýchlej reakcii. Dôležité je, že maminka i synátor sú zdraví. Igorov 12-ročný syn Denis z prvého manželstva tak má bračeka. Otecko si ešte v sobotu stihol pozrieť druhý polčas zápasu Michaloviec a tešil sa z trojbodovej gratulácie spoluhráčov. „Mohli by sa aj oni posnažiť, aby sme častejšie rodili v tíme. Evidentne sa nám vtedy darí,” dodal Igor Žofčák. Narážal tak na skutočnosť, že pred dvoma týždňami rodili Marcinovci. Matúš Marcin strelil jediný gól v zápase s Podbrezovou a v 70. min bežal z ihriska za manželkou do prešovskej pôrodnice.

Zdroj: denník Šport