V penaltovej lotérii nám šťastie neprialo

2022-11-08 13:07:41

MFK Zemplín bol blízko k vyradeniu obhajcu pohára z Trnavy.

Michalovská púť Slovnaft Cupom sa skončila v osemfinále. Žlto-modrí vypadli po oduševnenom výkone s trnavským Spartakom, ktorému v utorok podvečer na jeho štadióne podľahli až po penaltovom rozstrele, keď v riadnom hracom čase sa zápas skončil remízou 2:2. Za MFK Zemplín skórovali Lukáš Jánošík a Matúš Marcin, dve chytené penalty Andrija Kozhukhara v rozstrele však na postup nestačili.

Po opatrnom a vyrovnanom začiatku, kedy zaujala iba situácia po Koštrnovom centri v 9. minúte, po ktorom si takmer Ranko strelil vlastenca a Paur z dorážky mieril nad, boli chvíľu aktívnejší Zemplínčania, ale okrem nedôraznej hlavičke Shimamuru zo 17. minúty, s ktorou si poradil Vantruba, nič viac v ofenzíve nevymysleli. Postupom času preberali iniciatívu domáci a po polhodine hry to v michalovskej šestnástke viackrát horelo. V 32. minúte vyrazil Kozhukhar strelu Boatenga, o minútu sa aj Trnavčania tešili z gólu, avšak Štetina hlavičkoval do siete z ofsajdu. Zakrátko napriahol spoza šestnástky Taiwo a Kozhukhar musel loptu škriabať spod brvna. V 40. minúte mohli udrieť hostia, keď po Magdovom centri iba jemne pohladil loptu Adler, no Vantruba ju výborným zákrokom stihol vytesniť.

Hneď po obrátke sa favorit ujal vedenia, keď po štandardke Oseniho sa lopta odrazila k Boatengovi a ten v 49. minúte prepálil Kozhukhara - 1:0. Odpoveď hostí prišla už o osem minút: Jánošíkov dlhý center prekvapil všetkých na štadióne a hlavne brankára Vantrubu - 1:1. Potom Spartak zatlačil súpera a Kozhukhar sa musel mať na pozore. Najprv chytil Savvidisovu hlavičku, potom aj priamy kop Oseniho a v 69. minúte výborne vyrazil strelu Paura. O tri minúty gólmanovi MFK Zemplín pomohla žrď po zakončení Oseniho. V 79. minúte sa domáci predsa len ujali vedenia, po dlhom nákope Oseniho pochybil Méndez a Daniel zoči-voči Kozhukharovi nezaváhal - 2:1. Michalovce potom pridali a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Marcina po výbornej prihrávke Kanua - 2:2.

Na rad tak prišla penaltová lotéria, ktorú odštartoval strelou mimo brány michalovský Ranko. Zemplínčania síce potom viedli na jedenástky 2:1, no hrdinom domácich sa stal striedajúci brankár Takáč, ktorý zneškodnil pokus Magdu a Kóša vzápätí premenenou penaltou rozhodol o vydretom postupe obhajcu prvenstva.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (0:0), na strely zo značky PK 4:3

do štvrťfinále SC postúpil FC Spartak

Góly: 49. K. Boateng, 79. E. Daniel - 57. L. Jánošík, 88. M. Marcin

Penaltový rozstrel: Ranko - nedal - 0:0, Štetina - dal - 1:0, M. Marcin - dal - 1:1, Savvidis - nedal - 1:1, Z. Záhradník - nedal - 1:1, Koštrna - dal - 2:1, Adler Da Silva - nedal - 2:1, K. Boateng - nedal - 2:1, L. Jánošík - dal - 2:2, M. Ristovski - nedal - 2:2, Kotula - dal - 2:3, Oseni - dal - 3:3, D. Magda - nedal - 3:3, S. Kóša - dal - 4:3

ŽK: 27. Procházka - 38. Ranko, 64. M. Begala, 74. T. Slebodník

Rozhodovali: Očenáš - Vorel, Ferenc; 703 divákov

FC SPARTAK: M. Vantruba (90+. Dom. Takáč) - Koštrna, Štetina, S. Kóša, Bolaji (46. Mikovič) - Savvidis - E. Daniel, Procházka (46. Oseni), Paur (81. P. Karhan), Taiwo (87. M. Ristovski) - K. Boateng

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - D. Magda, Ranko, Kotula, Méndez - M. Begala (66. Peňa, 90+. Z. Záhradník), Njie, T. Slebodník (78. Kanu) - M. Marcin, Adler Da Silva, Shimamura (46. L. Jánošík)

Hlasy trénerov:

Michal Gašparík ml. (tréner Trnavy): "Na konci som si už aj hovoril, že si postup nezaslúžime, pretože dvakrát v zápase vedieme, máme šance a v úplnom závere dostaneme gól. Potom máme dva mečbaly v penaltách, na rade sú dvaja útočníci a takto to kopnú... Našťastie, zachránil nás fantastický Takáč, ktorému dnešný postup patrí."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Podali sme veľmi slušný výkon a obhajca prvenstva mal s nami veľké problémy. Penalty sú už otázkou šťastia, je to lotéria. S naším predstavením som spokojný, ale na druhej strane som smutný, že sme to nedotiahli do postupu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Žilina (18. kolo FL)

Štvrtok 24. novembra o 18.30 hod.: Trnava - Michalovce (dohrávka 16. kola FL)

Foto: TASR