Víťazná rozlúčka s domácim trávnikom

2022-11-12 07:49:26

Vo výbornom zápase sme Žilinčanov zdolali 3:2.

Michalovskí futbalisti prvýkrát v tejto sezóne neprehrali tretí zápas po sebe. Po domácej výhre s Trenčínom (2:0) a remíze v Skalici (0:0) triumfovali v dueli 18. kola Fortuna ligy na vlastnom trávniku nad Žilinou tesne 3:2. Dvakrát sa gólovo presadil Matúš Marcin a jeden presný zásah pridal Brian Peňa Perez-Vico. Žlto-modrí vďaka tomuto víťazstvu poskočili v neúplnej tabuľke na siedme miesto, keď na šiestu Žilinu strácajú jediný bod, avšak k dobru majú dohrávaný súboj v Trnave, kde uzavrú jesennú časť ročníka.

V záverečnom domácom stretnutí Michaloviec v tomto kalendárnom roku sa bolo na čo pozerať. Zemplínčania sa mohli bleskovo ujať vedenia, ale Belko už po niekoľkých sekundách hry vyrazil Kanuovu strelu na roh. V 10. minúte však už tribúny jasali, keď po rohovom kope Jánošíka nabil Kanu Marcinovi a ten prepálil Belka - 1:0. O päť minút mohol pridať ďalší gól Kanu, ale jeho krížna strela išla tesne vedľa. Vzápätí sa na opačnej strane prebil michalovskou obranou Bari a strelou z uhla vyrovnal na 1:1. Žilinčania mali opticky prevahu, boli lepší v držaní lopty, no pohrozili až v 38. minúte, kedy vystrelil nad bránu Galčík. V samom závere polčasu neprekvapil Szaráza strelou Anang, a tak išli tímy do kabín za nerozhodného stavu.

"Hrnčárovcom" vyšiel aj vstup do druhého polčasu. Už v 48. minúte po skvelej Kanuovej akcii dorazil loptu do siete Peňa a vrátil domácim vedenie - 2:1. O ďalších päť minút prišiel michalovský gól číslo tri, Peňa poslal kolmú loptu do žilinskej šestnástky, kde ju Stojchevski pristavil iba pred Marcina, ktorý znovu prestrelil Belka - 3:1. "Šošoni" sa napriek nepriaznivému stavu nevzdávali a vytvorili si miernu prevahu. V 72. minúte po peknom prízemnom centri Bariho na dvakrát z výbornej pozície neprepálil brániacich hráčov Kaprálik, ale už za okamih sa hostia tešili z kontaktného gólu. Po akcii Bari - Iľko - Stojchevski posledne menovaný zblízka upravil na 3:2. V 77. minúte mohol opäť upokojiť domáce rady Exžilinčan Jánošík, ktorý opečiatkoval iba spojnicu. Domácich to však mrzieť nemuselo, pretože najtesnejší náskok sa im podarilo udržať.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 3:2 (1:1)

Góly: 10. a 53. M. Marcin, 48. Peňa - 16. K. Bari, 73. Stojchevski

ŽK: 5. Kotula, 51. N. Hrnčár (T) - 41. Myslovič, 66. T. Nemčík, 85. Stojchevski, 90+. M. Rusnák

Rozhodovali: Kišš - Ferenc, Hrmo; 808 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek (30. Ranko), Kotula, Méndez - Peňa (82. Shimamura), M. Begala, Njie - M. Marcin, Kanu (64. Adler Da Silva), L. Jánošík (82. I. Žofčák)

MŠK: Belko - P. Leitner, Stojchevski, T. Nemčík - Anang (46. M. Rusnák), Myslovič (85. Gidi), Iľko, K. Bari (88. Kopas) - Galčík (60. Kaprálik), T. Jambor (60. Jibril), D. Ďuriš

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Zápas mal podľa mňa vynikajúcu úroveň a tempo, jazdilo sa hore-dole. Chceli sme hrať aktívne, pressingovo a agresívne, čo sa nám aj darilo počas veľkej časti zápasu. Z toho nám vychádzali aj super akcie. Som pyšný na svoje mužstvo, pretože podalo jeden fantastický výkon. Samozrejme, boli tam aj fázy, kedy mala Žilina lepšie držanie lopty a museli sme viac brániť a byť kompaktní, ale celkovo náš výkon hodnotím veľmi vysoko. Som veľmi rád, že sme porazili veľmi nepríjemného súpera s množstvom reprezentantov. Môžem len pochváliť svoje mužstvo, boli sme dobre pripravení a v niektorých fázach sme Žilinčanov prekvapili."

Jaroslav Hynek (tréner Žiliny): "Nemali sme dobré vstupy do oboch polčasov. V tom prvom sme sa však rýchlo dokázali vrátiť do hry a po vyrovnaní sme mali aj niekoľko dobrých príležitostí k tomu, aby sme zápas aj otočili, ale to sa nám nepodarilo. Musím vyzdvihnúť aj pressing Michaloviec, niektorí hráči sa s tým od začiatku nevysporiadali veľmi dobre a bolo tam veľa nepresností. Aj napriek tomu sme na ťažkom teréne dokázali kombinovať a vypracovať si príležitosti. Do druhého polčasu sme išli s tým, aby sme hrali jednoduchšie a súpera zaskočili, čo sa nepodarilo, pretože domáci nám odskočili na dva góly a vyzeralo to tak, že sa už do zápasu nedostaneme. Vyšla nám však jedna akcia, po ktorej sme znížili a zdalo sa, že dokážeme s výsledkom ešte niečo urobiť. Prežili sme však jedno brvno a myslím si, že Michalovce boli k víťazstvu bližšie, dobre sa na nás pripravili a vyhrali zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Štvrtok 24. novembra o 18.30 hod.: Trnava - Michalovce (dohrávka 16. kola FL)

Foto: Róbert Andrejov