Inšpiroval ho Okocha

2022-11-14 18:59:37

Spoluhráčovi naservíroval gól ako na podnose.

Nachádzal sa v rohu ihriska, takmer na úrovni bránkovej čiary. Zdalo sa, že veľké nebezpečenstvo súperovej obrane nehrozí. V takom prípade zväčša nasleduje zasekávačka či spätná prihrávka. Prípadne pokus o nakopnutie súperovho hráča a získanie rohového kopu.

Nigérijský útočník Michaloviec Wisdom Kanu predviedol v sobotňajšom stretnutí 18. kola Fortuna ligy proti Žiline neortodoxný kúsok, ktorým dokonale zaskočil obranu súpera. „Bolo to svetové,“ nadchýnali sa mnohí. Nevysoký Nigérijčan si v behu nohou podobral loptu tak, že ňou prehodil brániaceho Žilinčana Patrika Mysloviča. Rýchlym pohybom sa dostal pred neho a ponúkol gól ako na tácke spoluhráčovi Brianovi Peňovi. Niekdajší hráč slávnej barcelonskej akadémie La Masia už nemal problém skórovať. Michalovce šli v 48. minúte do vedenia 2:1, zápas napokon vyhrali 3:2. „Je to môj najobľúbenejší trik. Mám ho veľmi rád. Naučil som sa ho ešte počas školských čias. V zápase som ho naposledy vyskúšal v období, keď som hrával za Vranov nad Topľou. Bolo to proti Popradu B a tiež to viedlo ku gólu,“ prezradil Kanu pre Sportnet. Neobyčajnú kľučku sa podľa vlastných slov snaží vytiahnuť najmä vtedy, ak cíti, že to najviac potrebuje. Učiteľa mal v tomto smere naozaj veľkolepého. Inšpiráciou mu bola niekdajšia nigérijská futbalová hviezda Jay-Jay Okocha, účastník troch majstrovstiev sveta a bývalý hráč Frankfurtu, Parížu St. Germain, či Boltonu Wanderers. „Moji spoluhráči sú z toho zakaždým ohromení. Som rád, že dnes je už táto finta mojou súčasťou. Je za tým tvrdá práca,“ poznamenal Kanu, ktorý v zápase proti Žiline zaujal aj v prvom polčase. V 10. minúte bol súčasťou signálu, po ktorom Michalovce otvorili skóre. Jánošíkov prízemný rohový kop sklepol pred hranicou päťky dozadu na Marcina a ten loptu napálil do siete.

Hrnčár: Toto robí futbal krásnym

Skvelý kúsok svojho zverenca ocenil aj tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár. „Ukázal svoju šikovnosť, zdravú drzosť i kreativitu. Super kľučkou ´vykúpal´ brániaceho hráča a perfektne prihral. Bola to skvelá akcia, navyše zakončená gólom. Takéto momenty robia futbal krásnym,“ skonštatoval Hrnčár. Zároveň potvrdil, že 28-ročný rodák z Lagosu to zvykne skúšať aj na tréningoch. „Ak je na to priestor, tak áno. Brzdiť ho v tom určite nebudeme. Práve naopak. V poslednej tretine ihriska nech si pokojne takéto veci dovolí. Radi ho v tom podporíme,“ poznamenal michalovský kouč. Michalovce strácajú jediný bod a v tomto kalendárnom roku ich čaká ešte dohrávka na ihrisku Trnavy (24. novembra). Mužstvá medzi piatym a desiatym miestom delí momentálne od seba len päť bodov. „V nabitej lige je každý zápas dôležitý. Bolo to tak aj proti Žiline. Je dobré, že sme vyhrali a vezieme sa na pozitívnej vlne, ale treba pokračovať v načatej práci. Futbal nehľadí na históriu, musíme sa pozerať dopredu,“ zdôraznil Hrnčár.

Zdroj: sportnet.sme.sk