Už pomaličky zháňajú šamana

2022-11-16 10:41:47

Utorkové vydanie Denníka Šport o našej výhre nad Žilinou.

Krídelníkovi Lukášovi Jánošíkovi akosi nie je súdené streliť ligový gól v michalovskom drese. O jeden regulárny ho pred časom obral zlým ofsajdovým verdiktom asistent rozhodcu. Smolu si vybral aj proti bývalým spoluhráčom zo Žiliny (3:2).

V prvom polčase si pripísal druhú asistenciu na vedúci gól Marcina, lebo gól padol po jeho rohu, po prestávke mohol spečatiť michalovské vedenie štvrtým gólom, no z ideálnej pozície zakrútil loptu technicky do brvna. „Už sa na tom smejeme v šatni. Asi budem potrebovať nejakého šamana, aby ma odklial. Mrzí ma tá šanca. Strele chýbali naozaj centimetre, aby sa lopta od brvna odrazila za bránkovú čiaru. Z druhej strany si myslím, že víťazstvo vyváži túto smolu. Zaslúžene sme ho vybojovali a tešíme sa z neho,“ uviedol Lukáš Jánošík, ktorý sa cez týždeň strelecky presadil v pohári proti Trnave (2:2), no Zemplínčania vybuchli v jedenástkovom rozstrele (3:4). Michalovčania cestujú znova do Trnavy, tentoraz na nich čaká 24. Novembra ligová dohrávka a Lukáš verí, že na tomto štadióne by sa mu mohlo opäť strelecky dariť.

Výborným výkonom sa v Michalovciach prezentoval Kristián Bari. Nositeľ známeho futbalového mena sa najprv prezentoval vyrovnávajúcim gólom na 1:1 a po prestávke si pripísal druhú asistenciu na gól Stojčevského. Mal však aj ďalšiu dobrú finálnu prihrávku, po ktorej Kaprálik takmer skóroval, no Kotula stál na správnom mieste. „Presne takto som chcel zakončiť. Videl som už, že brankár čaká na spätnú prihrávku, tak som strieľal k prvej žrdi, lebo som tam zbadal voľný priestor,“ opísal gólový moment Kristián Bari, keď z veľkého uhla prekvapil brankára Száraza. Bol to zároveň jeho prvý ligový gól. „Škoda, že nepriniesol aspoň bod. Určite by som ho vymenil za bodový zisk. Nevyšli nám však začiatky oboch polčasov a pykali sme za to,“ doložil Kristián. Jeho otec, známy bývalý futbalista Eugen Bari, chodí na každý zápas svojho syna. Aj na stretnutia vonku, pokiaľ mu to jeho povinnosti dovoľujú. „Teraz nemohol prísť, ale určite ho sledoval na diaľku,“ usmial sa Kristián. To ešte netušil, že jeho otec - tréner treťoligovej Rimavskej Soboty – prehltol oveľa horkejšiu pilulku ako jeho syn. V Bardejove totiž prehral vysoko 1:8!

S blížiacim sa koncom jesene pôsobia michalovskí stopéri ako navrátilci z frontu. Filip Vaško sledoval zápas s barlami a so sadrou na nohe. „To je ešte pozostatok zo stretnutia v Skalici. Mám zlomenú priehlavkovú kostičku. Dúfam, že na začiatok zimnej prípravy budem fit,“ vysvetlil urastený stopér. Ďalšia opora v strede obrany - Michal Jeřábek – musel predčasne z ihriska v 28. min. „Akurát som sa otáčal do smeru, kde bol rozbehnutý hosťujúci Jambor a zrazili sme sa hlavami,“ povedal Michal Jeřábek. Kým Timotej Jambor pokračoval v hre, domácemu obrancovi tiekla krv z rozbitého obočia. „Asi by som mohol pokračovať ďalej, ale trvalo by to dlhšie, lebo by mi ho najprv museli zašiť. Tréner sa teda rozhodol poslať na ihrisko Miša Ranka. Obočie mi piatimi stehmi zašili ešte pri lavičke. Keď ma došili, už bolo dostriedané. Šili ma bez umŕtvenia a ešte som sa ani nevrátil na ihrisko. Dvojitá bolesť,“ usmial sa český futbalista.