Ublížia Trnave viac ako v pohári?

2022-11-24 08:54:21

Michalovských futbalistov čaká vo štvrtok posledný zápas roka 2022.

Po dnešku budú mať po funuse. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo štvrtok 24. novembra odohrajú svoj posledný duel jesennej časti, ako aj posledný zápas roka 2022. V dohrávke šestnásteho kola Fortuna ligy sa predstavia na pôde Spartaka Trnava (začiatok o 18.30 hod.), s ktorým v tejto sezóne hrali už dvakrát. Doma mu v auguste podľahli hladko 0:4, pred dvoma týždňami ale v osemfinále Slovnaft Cupu na jeho pôde v riadnom hracom čase neprehrali, keď remizovali 2:2. Spartak následne postúpil cez pokutové kopy.

Michalovčania neprehrali spolu s pohárovým zápasom v riadnom hracom čase štyri zápasy v rade a v tejto sérii chcú pokračovať aj v Trnave. „Keď rátame aj zápas v Trnave, je pravdou, že sme neprehrali štyri zápasy. V pohári sme ich síce znervóznili, no ani sme im neublížili. Pokúsime sa im zobrať to, čo sa nám v lige zobrať nepodarilo. Radi by sme tam bodovali,“ vrátil sa ešte k zápasu v Trnave asistent trénera MFK Zemplín Richard Hoger. „Zápas tam ukázal, že na nich máme, no nespoliehal by som sa na to. Aj pre nich je to posledný zápas a dajú do toho všetko. Musíme sa sústrediť iba na seba a podať ešte lepší výkon, ako sme podali v pohári,“ dodal Hoger.  

Trénerskému tímu síce bude chýbať zranený stopér, alebo defenzívny záložník Filip Vaško, lodivodi si ale majú stále z čoho vyberať. Na stopérskom poste sa v posledných dueloch dobre uviedol Juraj Kotula. „Nie je to pre mňa hlavná pozícia, no cítim sa tu dobre. Rýchlo som si zvykol. S týmto postom som mal skúsenosti už aj predtým, aj keď v lige som na stopérovi veľa nehral,“ reaguje na našu otázku Juraj Kotula. Aj podľa jeho slov by Michalovčania chceli predĺžiť sériu, v ktorej bodujú. „Veľmi by nám to pomohlo. Verím, že sa nám to podarí. Očakávať môžeme podobný zápas, ako pred dvoma týždňami. Je strašne dôležitý z nášho pohľadu, ako aj pohľadu klubu. Keby sme tam bodovali, bolo by to veľmi dobré,“ zdôraznil michalovský obranca, ktorý sa následne pustil do hodnotenie posledného súpera Zemplínčanov v roku 2022. „Majú podobne ako my výsledky ako na hojdačke. Sú ale ustálenejšie, keďže sú v tabuľke vyššie. Mali veľa zápasov, v ktorých boli lepším tímom a nevyhrali a aj dosť takých, v ktorých boli herne horšími, no výsledkovo to zvládli. Verím, že ich potrápime a niečo si domov donesieme,“ dodal na záver Juraj Kotula.