Aj v druhom zápase víťazstvo

2023-01-14 13:49:40

Zemplínčania triumfovali pod Tatrami nad Bystričanmi.

Michalovskí futbalisti zvíťazili aj vo svojom druhom prípravnom stretnutí. A znovu triumfovali výsledkom 2:1, keď po Liptovskom Mikuláši zdolali rovnakým rezultátom i Banskú Bystricu. O skalp prvoligového nováčika sa na umelej tráve v Tatranskej Lomnici postarali strelci Lukáš Jánošík a Usman Issa Adekunle.

Zápas sa hral vo svižnom tempe a hneď na začiatku sa zrodili šance na oboch stranách. Najprv mladý Matta zblízka neprekonal Hrušku a potom na opačnej strane Slávikovu nepríjemnú strelu vyrazil Száraz. V 8. minúte už padol otvárací gól súboja, keď sa Jánošík presadil strelou pomedzi brankárove nohy - 0:1. Neskôr obaja gólmani museli byť v pozore pri zakončeniach Kanua a Franka. Tri minúty pred prestávkou urobil Ceklič hlúpy faul vo vlastnej šestnástke, rozhodca Chmura nariadil penaltu, ktorú však Rymarenkovi zmaril výborný Száraz. Po obrátke hneď tvrdo pálil Slebodník, brankár Baláž loptu vyrazil na roh, ktorý zahral Petrík a Adekunle zvýšil na 2:0 pre žlto-modrých. V 63. minúte bombu Záhradníka vytlačil brankár na roh a v 75. minúte Záhumenský z dobrej pozície strieľal mimo. Stredoslováci v závere predsa len ešte zdramatizovali duel, v 82. minúte prestrelil Száraza Faško - 1:2.

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 82. Faško - 8. L. Jánošík, 52. Adekunle

MFK DUKLA: M. Hruška (46. F. Baláž) - Uhrinčať, Kupčík (46. Willwéber), Prikryl (46. Migaľa) - A. Slávik, Richtárech (55. Demian), Pišoja, Jackuliak (46. Záhumenský) - Franko (55. Hanes), Köröš (46. Faško), Rymarenko

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda (46. Kotula), Štětka (57. Buhaj), Ceklič (46. Volanakis), J. Sova (46. Holp) - F. Vaško, Peňa (46. T. Slebodník), Njie (46. Shimamura) - L. Jánošík (46. Petrík), Kanu (46. Z. Záhradník), N. Matta (46. Adekunle)

Tréner Norbert Hrnčár: "Tešíme sa z druhého víťazstva, určite vnesie do mužstva pozitívnu energiu a naštartovanie do ďalších tréningových dní. Aj tento zápas sme brali ako súčasť tréningov, príležitosť dostalo až dvadsať hráčov. Mám radosť z toho, že v zápase sme vyzerali dobre aj bežecky a z našej strany mal solídne tempo. Predviedli sme aj veľa pekných akcií a dali dva góly, takže sme spokojní. Sme radi, že sme tento náročný týždeň s dvoma prípravnými zápasmi a s veľkými tréningovými dávkami, zvládli tak po zdravotnej ako aj tréningovej stránke."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v utorok 17. januára o 12. hodine na domácej pôde proti maďarskému druholigistovi Kazincbarcike.