S Maďarmi výhra rozdielom triedy

2023-01-17 08:46:46

Žlto-modrí zdolali doma Kazincbarciku hladko 3:0.

Tretí zápas, tretie víťazstvo. Michalovským futbalistom sa v zimnej príprave darí, keď si na svoje konto pripísali tretí triumf v rade. V utorok popoludní si na svojom umelom trávniku poradili s účastníkom druhej najvyššej maďarskej súťaže Kazincbarcikou jednoznačne 3:0. Po tomto stretnutí odchádzajú Zemplínčania na sústredenie do tureckého Beleku, kde pobudnú desať dní.

Vo svižnom zápase boli od začiatku aktívnejší domáci, ktorí v úvodnej polhodine pohrozili strelou Peňu i hlavičkou Vaška. Otvárací gól prišiel až v závere prvého dejstva. V 41. minúte zahral priamy kop Slebodník, Ceklič vrátil loptu pred bránu a Marjanovič ju hlavou upratal do siete - 1:0. Po hodine hry udreli žlto-modrí v priebehu troch minút hneď dvakrát. Najprv v 64. minúte po Jánošíkovom centri Megyeriho prekonal hlavičkou Volanakis - 2:0. Skóre súboja uzavrel o dve minúty neskôr Jánošík, ktorý po peknej prihrávke Záhradníka zblízka zakončoval do prázdnej brány - 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - Kolorcity Kazincbarcika SC 3:0 (1:0)

Góly: 41. Marjanovič, 64. Volanakis, 66. L. Jánošík

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula (68. Holp), Marjanovič (46. D. Magda), Volanakis, Ceklič (46. J. Sova) - M. Begala, Shimamura (68. Buhaj), Peňa (46. I. Žofčák) - Petrík (46. L. Jánošík), F. Vaško (46. Z. Záhradník), T. Slebodník (68. N. Matta)

KOLORCITY SC: Megyeri - Székely (78. Á. Nagy), Szekszárdi, Ur (46. Lippai), Süttő (58. Szemere) - B. Szabó (58. Székely), J. Nagy (78. Heil) - Csatári, Á. Ferenc (78. Benkő), Kurdics (66. Puska) - Takács (66. Pálinkás)

Tréner Norbert Hrnčár: "Spokojný som s nastavením a koncentráciou všetkých hráčov, každý jeden plnil svoje úlohy v defenzíve aj ofenzíve. Vzadu sme boli kompaktní a teší ma, že sa nám prvýkrát podarilo udržať čisté konto. Vpredu sme boli nebezpeční a po pekných akciách sme strelili tri góly. Som rád, že pred odchodom do Turecka sa nikto nezranil a hráči sú zdravotne v poriadku. Verím, že na sústredení ešte budeme vylepšovať jednotlivé komponenty hry."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 21. januára o 11. hodine na sústredení v Turecku proti účastníkovi najvyššej poľskej súťaže Wisle Plock.

Foto: Róbert Andrejov