Höger: Čaká nás veľmi kvalitný súper

2023-01-20 13:07:39

Michalovčanov čaká popredný tím poľskej Ekstraklasy.

Na štvrtý deň tureckého sústredenia absolvuje michalovský MFK Zemplín úvodnú z troch herných previerok v krajine polmesiaca. Svoj v poradí už štvrtý prípravný duel v zimnej prestávke odohrajú žlto-modrí proti Wisle Plock, po jesennej časti piatemu mužstvu poľskej Ekstraklasy. Stretnutie sa hrá v sobotu 21. januára o 8. hodine stredoeurópskeho času, v Turecku bude o dve hodiny viac.

"V piatok dopoludnia sme absolvovali klasický predzápasový tréning, v ktorom sme nacvičovali rôzne systémové veci, či už otváranie hry alebo štandardné situácie. Po dvoch náročných dňoch, kedy sme najprv cestovali a potom mali trojfázový tréning, sme to chceli trošku zvoľniť a prichystať hráčov smerom k zápasu," povedal asistent trénera MFK Zemplín Richard Höger.

Zemplínčanov, ktorí sa v príprave zatiaľ vezú na víťaznej vlne, keď postupne zdolali Liptovský Mikuláš (2:1), Banskú Bystricu (2:1) a Kazincbarciku (3:0), čaká doteraz najsilnejší protivník, ktorý určite dostatočne preverí ich pripravenosť. "Wislu sme si boli pozrieť v zápase s Voždovacom, s ktorým sa stretneme aj my. Je to veľmi kvalitné mužstvo. Ťažko povedať, v akom zložení nastúpia proti nám, keďže v predošlom stretnutí pretočili až 27 hráčov. Rozdiel v poklese kvality sme však ani po tých striedaniach nevideli. Plock patrí medzi popredné tímy poľskej ligy, po jeseni sú piati, ale v tabuľke boli aj vyššie. Bude to zaujímavá konfrontácia, na ktorú sa tešíme," skonštatoval 50-ročný Höger.

Súboj dvoch tímov zo susedných krajín bude pútať aj tým, že prinesie konfrontáciu slovenských trénerov. Na striedačke Wisly totiž sedí tréner Pavol Staňo, asistenta mu robí Norbert Guľa. V kádri Plocku sú aj päticu Slovákov - Martina Šuleka, Filipa Lesniaka, Miroslava Gona, Kristiána Valla a Milana Kvoceru. "Niektorých hráčov sme spolu s Norom Hrnčárom viedli v Trenčíne, či už Martina Šuleka alebo Steveho Kapuadiho. Toho sme dokonca oslovili, či by neprišiel do Michaloviec, ale už jednal s Wislou, ktorá je ekonomicky niekde inde ako my. Okrem týchto hráčov je tam aj Milan Kvocera, ktorý ešte nie tak nedávno hral za MFK Zemplín, ale aj veľa ďalších zaujímavých a výborných futbalistov. Sme radi, že si môžeme porovnať sily s týmto poľským celkom," uzavrel rodák z Prešova.

Na predzápasovom tréningu vládla v michalovskom tábore uvoľnená a dobrá atmosféra, na hráčoch bolo vidieť, že sa na prvý zápas na prírodnej tráve po dlhšej dobe tešia. "Tento poľský tím má svoju kvalitu, je v ňom aj viacero slovenských hráčov, napríklad Miňo Kvocera, s ktorým som hrával tu v Michalovciach. Tešíme sa na dobrý zápas a kvalitný terén. Verím, že to dopadne dobre," vyjadril sa obranca MFK Zemplín Daniel Magda.