Zimná príprava žlto-modrých je v polovici

2023-01-22 11:48:06

Zemplínčania počas nej zatiaľ iba víťazia.

Michalovskí futbalisti robia svojim fanúšikom počas zimnej prípravy veľkú radosť. Vo všetkých štyroch doterajších prípravných stretnutiach zvíťazili, v posledných dvoch dokonca ani neinkasovali a strelili až päť. Naposledy zdolali aj doposiaľ najsilnejšieho súpera, keď v prvom dueli na tureckom sústredení triumfovali nad piatym mužstom poľskej Ekstraklasy Wisle Plock 2:0. V tábore MFK Zemplín pochopiteľne vládne výborná nálada a pobyt v Turecku spĺňa účel.

„Zápas proti Wisle odohrali vo vysokej intenzite a hlavne v prvom polčase sme zahodili niekoľko výborných šancí. Dôležité však bolo, že sme si ich vypracovali a napokon po prestávke sme dva aj premenili. Z našej strany to bol vydarený duel. Teší nás ďalšie víťazstvo, no musíme byť aj naďalej koncentrovaní v tréningoch a zápasoch. Treba pokračovať v dôslednej a poctivej práci a ísť stále na sto percent," povedal hneď po zápase s Poliakmi tréner Norbert Hrnčár.

Aj keď výsledky v príprave nie sú najpodstatnejšie, každý jeden triumf, a zvlášť nad kvalitným protivníkom, poteší a hráčov motivuje do ďalšej práce. „Šport a futbal sú o víťazstvách. Každé prináša novú motiváciu a pozitívnu energiu. Sme radi, že sa nám takto darí a hráči idú za víťazstvami aj v prípravných zápasoch. Verím, že takto to bude pokračovať čo najdlhšie,“ pokračoval Hrnčár a vzápätí doplnil, čo ho v súboji proti Wisle Plock potešilo: „Pôsobili sme kompaktne, organizovane a vypracovali sme si ozaj veľmi veľa gólových príležitostí. Boli sme nepríjemní smerom dopredu a dôslední smerom k defenzíve.“

Zimná príprava Zemplínčanov je v polovici, tri týždne majú za sebou, rovnaké obdobie zostáva do začiatku jarnej časti Fortuna ligy. „Máme ešte priestor na vylepšovanie a zdokonaľovanie niektorých vecí. Potrebujeme napríklad zlepšovať súhru a spoluprácu obrannej štvorice, ktorá je zložená prakticky nanovo. Prišli totiž noví hráči Ceklič a Marjanovič, takisto po dlhšom zranení je späť Volanakis. Takže hlavne o tom budú zvyšné tri týždne prípravy,“ zakončil michalovský lodivod.