Nadviazať na výkon z posledného duelu

2023-01-23 12:35:52

Michalovčania veľa poznatkov o súperovi z Prištiny nemajú.

Fortunaligoví futbalisti zarezávajú na sústredení v tureckom Beleku už šiesty deň a zajtra – v utorok o 13. hodine stredoeurópskeho času – tam odohrajú druhé stretnutie, celkovo piate v rámci zimnej prípravy. Tentoraz si zmerajú sily s kosovským prvoligistom z Prištiny.

Žlto-modrí deň pred zápasom absolvovali dve tréningové jednotky, počas ktorých nacvičovali rôzne ofenzívne aj defenzívne veci, samozrejmosťou bolo aj pilovanie štandardných situácií. „Proti Prištine by sme chceli trošku pretočiť zostavu a dať príležitosť tým hráčom, ktorí nenastúpili v predošlom dueli s Wislou Plock, aby sme v zápasovej akcii videli aj ostatných chlapcov a rozložili záťaž rovnomerne," vyjadril sa Richard Höger, asistent trénera MFK Zemplín.

Do súboja s Kosovčanmi s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú môcť zasiahnuť traja hráči – Matúš Marcin, Saša Marjanovič a Yushi Shimamura. „Marcina trápia menšie zdravotné problémy, no skôr respiračného charakteru. Marjanovič má po zápase s Plockom trošku vyvrtnutý členok. Stopercentne nie je v poriadku ani Shimamura, ktorý má v poslednom období smolu na zranenia. Niektorí ďalší chlapci majú bežné šrámy, ale nie je to nič vážne," uviedol Höger.

Najbližší súper je pre Zemplínčanov neznámou, veľa informácií o Prištine totiž nemajú. „Vieme len to, že na sústredení v Turecku sa stretli aj s Českými Budějovicami, s ktorými prehrali o tri góly. Očakávam však agresívneho protivníka, ktorý bude dobrý s loptou. Balkánske povahy vedia hrať nepríjemný futbal a nohu zo súboja neodtiahnu, takže určite to nebude nič ľahké. Verím, že keď sa dobre nastavíme a podáme taký výkon ako proti Wisle, tak zápas zvládneme herne aj výsledkovo," dodal Hrnčárov asistent.

My len dodáme, že najúspešnejší futbalový klub v Kosove odohral v Turecku doteraz tri zápasy. V prvom zdolali maďarského druholigistu BFC Siófok 2:1, potom podľahli Dynamu České Budějovice 1:4 a s FC Krumovgrad, ktorý účinkuje v druhej najvyššej bulharskej súťaži, sa rozišiel zmierlivo po remíze 0:0.