Sova odchádza na hosťovanie

2023-02-07 14:30:21

Mladý obranca bude pôsobiť v Trebišove.

Káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce opúšťa ľavý obranca Jakub Sova. Bardejovský rodák mieri do susedného Trebišova, kde bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny. K účastníkovi druhej najvyššej súťaže, ktorý od tejto zimy vedie donedávna ešte tréner michalovského staršieho dorastu Branislav Sokoli, odchádza s cieľom nabrať zápasovú prax, keďže v zostave MFK Zemplín by počas jari veľa príležitostí nedostával.

Dvadsaťročný bek pochádzajúci z Hažlína, dedinky pri Bardejove, bol stabilnou súčasťou kádra žlto-modrých od leta 2021, avšak ligový štart si doteraz nepripísal žiadny, viackrát bol iba pripravený na lavičke náhradníkov. Pred aktuálnym ročníkom predĺžil s klubom zmluvu až do leta 2025. S mužstvom absolvoval aj sústredenie v Turecku, ale od utorka už začal zarezávať so Slavojom, dres ktorého oblieka plejáda bývalých michalovských hráčov - Stanislav Danko, Dávid Špak, Peter a Martin Kolesárovci, Roman Begala, Tomáš Ilinjo, Marcel Novák, Vladimír Bajtoš či Samuel Kovalčin.

Jakub Sova je piatym hráčom, ktorý počas zimnej prestávky odišiel z mužstva kormidelníka Norberta Hrnčára. Alejandro Méndez prestúpil do Dunajskej Stredy, Michal Jeřábek do Zlína, Adler Da Silva sa po hosťovaní vrátil do Slovana Bratislava a Matej Vajs je zatiaľ bez klubovej príslušnosti.