„Žofiho“ koniec ich motivuje ešte viac

2023-02-10 18:13:58

Ostrý štart Michalovčanov na pôde, kde ešte nevyhrali.

Po skoro troch mesiacoch odštartuje v piatok jarná časť najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Pred nami sú posledné štyri kolá základnej časti. Tie rozlúsknu otázku, ktorá šestica tímov bude v nadstavbe o titul, a ktorá v nadstavbe o záchranu. Po jeseni je akurát známe, že trojica ŠK Slovan Bratislava, FK DAC Dunajská Streda a FC Spartak Trnava si zahrá v prvej šestke a MFK Liptovský Mikuláš v tej druhej. Ostatné tímy sú v hre tak o nadstavbu o titul, ako aj o nadstavbu o záchranu.

Jedným z nich je aj MFK Zemplín Michalovce. Ten síce zimoval až na ôsmej priečke, no iba s jednobodovou stratou na šiestu Žilinu a trojbodovou stratou na piaty Ružomberok. A práve na jeho pôde „hrnčárovci“ odštartujú v sobotu jarnú časť. „Našou ambíciou je pokúsiť sa povyhrávať čo najviac zápasov a získať čo najviac bodov. Určite chceme ísť do hornej šestky, pretože tak by nás čakali kvalitnejšie zápasy a mali by sme istotu záchrany,“ zdôraznil s piatimi gólmi najlepší strelec Michalovčanov v jesennej časti Matúš Marcin. Toho ešte viac motivuje účasť v lepšej nadstavbe po slovách kapitána Igora Žofčáka, že táto jarná časť bude jeho poslednou v kariére. „Pre mňa je to extra motivácia navyše. Žofi je hrajúca legenda a pre nás musí byť motiváciou ešte viac sa pobiť o miesto v prvej šestke, aby sa lúčil so zápasmi so Slovanom či Trnavou,“ pokračuje Matúš Marcin.

Michalovčania majú v zostávajúcich štyroch kolách základnej časti ťažký žreb. Čakajú ich až traja súperi aktuálne sídliaci v prvej šestke. Začnú v sobotu na pôde piateho Ružomberka, následnú v sobotu osemnásteho februára privítajú druhú Dunajskú Stredu, cestujú k štvrtej Podbrezovej a na záver privítajú desiate Zlaté Moravce. „Každý zápas v lige je ťažký, no dá sa vyhrať s každým súperom. Presvedčili sme sa o tom aj v tejto sezóne, keď sme napríklad prehrali s Mikulášom, no vyhrali nad rozbehnutou Podbrezovou. Treba ísť od zápasu k zápasu a uvidíme, čo to prinesie,“ zdôrazňuje „Mata“. Ten sa so svojimi spoluhráčmi už naplno sústredí na sobotu, kedy ich čaká nesmierne ťažký z hľadiska účasti v lepšej skupine doslova „šesťbodový duel v Ružomberku. „Očakávam veľmi ťažký zápas, s ťažkým terénom. Možno rozhodne iba jediný gól. Verím, že by sme ho mohli streliť my a konečne tam uspieť,“ narážal Marcin na fakt, že Zemplínčania pod Čebraťom ešte nevyhrali. V sobotu ich čaká ťažký, no po zime oslabený súper. Z kádra vlaňajšieho vicemajstra totiž odišiel najlepší strelec Martin Regáli a zranený je aj brankár Krajčírik. „Je to tak, no oni určite nájdu vhodné alternatívy, aby tieto straty zaplátali. My musíme ísť do toho s pokorou, no musíme veriť aj v naše schopnosti. Nemôžeme pozerať na to, že keď sa nám tam nepodarí vyhrať, všetko je stratené. Aj tréneri nás upozorňujú, že nás čakajú štyri zápasy, nie iba jeden. My musíme do každého dať maximum a získať čo najviac bodov,“ dodal na záver Matúš Marcin.