Na úvod jari tesná prehra na Liptove

2023-02-11 07:51:12

Súboj v Ružomberku rozhodol jediný gól.

Štart do jarnej časti sezóny michalovským futbalistom nevyšiel. Zverenci kormidelníka Norberta Hrnčára prehrali v rámci 19. kola Fortuna ligy v sobotu podvečer na trávniku Ružomberka najtesnejším rozdielom 0:1 a tri kolá pred koncom základnej časti strácajú na šieste miesto tabuľky zaručujúcej postup do skupiny o titul štyri body.

Aktívnejšie vstúpili do zápasu domáci, ktorí mali v 5. minúte aj výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti - Maslo však napálil loptu iba do múru - ale nič z toho nevyťažili. Potom sa hra vyrovnala a v 15. minúte Zemplínčania takmer aj skórovali, keď Jánošík v šestnástke našiel Peňu, ktorý však z výbornej pozície minul bránu. O osem minút neskôr unikol hosťujúcej obrane Gerec a jeho strela skončila na pravej žrdi Szárazovej brány. Liptáci otvorili skóre v 39. minúte, keď po nedorozumení Cekliča so Szárazom poslal loptu do prázdnej brány Bobček - 1:0. V závere polčasu mal dve dobré strelecké príležitosti Slebodník, no v prvom prípade si s jeho strelou hravo poradil Ťapaj a v druhom len tesne minul bránu.

Po zmene strán sa Michalovčania snažili zvrátiť výsledok, mali vyššie držanie lopty, avšak v ofenzíve sa presadzovali iba veľmi ťažko. Domáci hrozili predovšetkým zo štandardiek a neboli ďaleko od toho, aby svoj náskok aj navýšili. Blízko k ďalšiemu gólovému zápisu bol Bobček - najprv v 57. minúte jeho strelu chytil Száraz a o deväť minút na to jeho krížny pokus len tesne minul priestor troch žrdí. S pribúdajúcim záverom sa hra začala čoraz viac kúskovať, čo Ružomberčanom vyhovovalo a naopak, žlto-modrí sa nevedeli dostať do tempa. A tak si domáci jednogólový náskok udržali až do záverečného hvizdu Kružliaka.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 39. Bobček

ŽK: 89. Madleňák - 13. F. Vaško, 64. N. Hrnčár (T), 90+. L. Jánošík

Rozhodovali: Kružliak - Straka, Zemko; 445 divákov

MFK: Ťapaj - Fabiš, Malý, J. Maslo, Madleňák - M. Zsigmund - Gerec (76. Úradník), Chrien (70. Domonkos), Luterán, Selecký (70. Šefčík) - Bobček (82. Boďa)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Marjanovič, Volanakis, Ceklič - F. Vaško (60. Qose), Njie (77. I. Žofčák), Peňa (90. Z. Záhradník) - L. Jánošík, M. Marcin, T. Slebodník (60. Kanu)

Hlasy trénerov:

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Do zápasu chlapci mali dobrý vstup do zápasu. Vytvorili sme si aj tlak. Vedeli sme, že silnou stránkou súpera je pravá strana, na to boli aj chlapci pripravovaní. Niektoré útoky sme však nevedeli tak zachytávať, ako by sme chceli. Som rád, že sa presadil Tomáš Bobček, ktorý mohol dosiahnuť aj hetrik. No paradoxne, z takej nevinnej lopty za obranu sme dali gól. V druhom polčase sme si už urobili poriadky v obrane a zápas sme si uhrali. Na našom mužstve bolo pozitívne, že bolo vidieť srdiečko. Veľmi sme toto víťazstvo potrebovali.“

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: „Rozhodli dve veci do prestávky, že sme nedotiahli naše veľmi dobré situácie do zakončenia, resp. do gólu. Tam to bolo dosť situácií, ktoré mali skončiť minimálne strelou na bránu. Lenže vo finálnej fáze sme boli nekvalitní. A potom to bol polovlastný gól, tak by som to nazval. Sami sme ho ponúkli súperovi. Druhý polčas bol viac-menej o prerušovaná hry, o váľaní sa. Neviem, či čistého času sa hralo desať minút. Samozrejme, chceli sme si niečo odviesť, ale nedali sme gól a inkasovali sme.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 18. februára o 15.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (20. kolo)

Piatok 24. februára o 17.30 hod.: Podbrezová - Michalovce (21. kolo)

Sobota 4. marca o 16.30 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov